marți, 7 aprilie 2015

Sănătatea - o convenţie între tine şi corpul tău!

7 aprilie 2015 este Ziua Mondială a Sănătăţii, marcată cu genericul:
 „Siguranţa alimentelor”

         Astăzi, siguranţa produselor alimentare este unul dintre cei mai importanţi factori de risc pentru sănătate. Produsele alimentare nesigure, care conţin bacterii, virusuri, paraziţi sau substanţe chimice provoacă mai mult de 200 de boli, de la diaree până la cancer. Conform estimărilor, anual la nivel global peste 2 milioane de oameni decedează din cauza bolilor diareice acute (BDA) provocate de produse alimentare şi apă nesigure, majoritatea fiind copii sub 18 ani.
         Bibliotecii „Onisifor Ghibu” îi pasă de sănătatea cititorilor şi a organizat, pentru Ziua Mondială a Sănătăţii, o expoziţie specială a  celor mai utile cărţi despre sănătate, cu scopul de a sensibiliza şi a informa publicul.
         Pentru realizarea expoziţiei a fost utilizat simbolul crucii roşii. Emblema unei cruci roşii pe fond alb a fost adoptată la Conferinţa Internaţională din 1863 ca semn distinctiv pentru societăţile voluntare care asistau soldaţii răniţi. La rândul sau, Conferinţa Diplomatică din 1864 a adoptat acest simbol în prima Convenţie de la Geneva, ca semn distinctiv pentru serviciile medicale militare. Ideea care a condus la adoptarea emblemei de cruce roşie a fost aceea de a conferi statut neutru celor care asistau răniţii şi, astfel, de a asigura protecţia acestora pe câmpul de lupta.




Vă dorim multă sănătate, scumpi cititori!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu