joi, 16 aprilie 2015

Expoziţia gadgeturi-lor ultramoderne


Creativitatea este un concept multidimensional şi se poate manifesta în multiple domenii şi implică generarea unor idei sau concepte noi, sau noi asocieri ale minţii creative între idei sau concepte existente.
Inovaţia este indisolubil legată de creativitate. Inovarea şi creativitatea sunt procese care se intercondiţionează, deoarece găsirea soluţiei la problemele ce apar într-un proces de inovare necesită creativitate. Inovaţia va atrage întotdeauna privirea vizitatorilor şi admiratori. Un gadget este un real ajutor pentru orice persoana care reuşeşte să-l folosească în mod corect.
Pe parcursul Săptămânii Creativităţii şi Inovaţiei Filiala „Onisifor Ghibu” şi-a propus să organizeze mai multe activităţi de promovare a inovaţiei şi de dezvoltare a creativităţii.
Astfel, pentru cititorii curioşi şi interesaţi de noile tehnologii am organizat în Sala de Marmură a Filialei „Onisifor Ghibu” o deosebită expoziţie de fotografii – Expoziţia gadgeturi-lor ultramoderne.

Cutiile de medicamente „smart” le-ar putea înlocui în timp pe cele clasice, mai ales când este vorba de pacienţii cu boli cronice. Aceste cutii trimit o alertă automată medicului atunci când nu îţi i-ai pastila care ţi-a fost prescrisă şi emit semnale luminoase şi sonore atunci când este timpul să-ţi i-ai doza de medicamente.


Curăţător pentru mere

LERNSTIFT – este un prototip de pix care atenţionează utilizatorul atunci când greşeşte. Este un prototip de pix cu o serie de senzori, care depistează felul în care sunt construite literele, prin simpla mişcare a mâinii, avizând utilizatorul cu o vibraţie în caz de greşeală.

Ochelari video. Conectaţi iPod-ul sau iPhone-ul la aceşti ochelari şi bucuraţi-vă de vizionarea filmelor preferate în timpul călătoriei. Micile baterii oferă până la cinci ore de funcţionare continuă.
Cititorul electronic este un dispozitiv conceput pentru copii care iubesc basmele, dar încă nu s-au învăţat a citi. Versiunea clasică e ceva similar cu un e-book comun, numai că robotul va citi cu voce tare şi cu expresie. Părinţii vor putea descărca cartea cu poveştile interesante şi poveşti cu imagini, iar copilul le va asculta şi le va învăţa singur.

Aspiratorul-robotCompania Moneual a lansat la CES 2014 un aspirator-robot care aspiră şi şterge pe jos în acelaşi timp, fără să fie nevoie să îl controlezi.

BeON - becul inteligent. Când pleci de acasă, iar casa rămâne nesupravegheată poţi seta ca becurile să se aprindă din când în când, în diferite camere astfel în cazul în care un hoţ se afla prin apropiere să nu afle faptul că nu e nimeni acasă.
Atunci când se întrerupe curentul, nu este numaidecât să rămâi şi fără lumină deoarece becurile BeON dispun de baterii care vor prelungi durata de viaţă a luminii astfel încât să nu rămâi fără lumină până atunci când curentul revine.
Pentru că lumina să nu se închidă brusc şi să ai timp să părăseşti camera pe lumina, acest bec se va închide mult mai lent şi astfel nu vei fi nevoit să te grăbeşti să poţi nimeri uşa.
Smarwatch. Utilizatorul poate să selecteze ce vrea să ajungă pe ecranul ceasului inteligent şi în plus, să vadă exact ce informaţie a sosit - de la sms-uri la email şi alte tipuri de notificări, (corpul mesajului, al email-ului, al twiter-ului) direct pe smartwatch.
Bookseat este o piesa de mobilier foarte atrăgătoare din punct de vedere al designului. Arata foarte bine, atât într-o cameră dintr-un apartament, cât şi în alte spaţii. Pe lângă faptul că prin îmbinarea a doua piese de mobilier într-una singură se economiseşte spaţiu, mai există avantajul că, odată aşezat confortabil în Bookseat, nu trebuie să te tot ridici ca să schimbi cărţile pentru că trebuie să consulţi mai multe surse bibliografice pentru un referat sau o lucrare.


Gadget pentru creşterea plantelor. Este perfectă pentru grădinarii fără grădini. Utilizând o tehnologie dezvoltată de NASA, "maşină" va permite să creşteţi mai multe tipuri de plante pe tot parcursul anului folosind o tehnică de cultivare a plantelor ce nu necesită pământ. Sistemul foloseşte o serie de micro jeturi concepute special pentru a uda în mod constant rădăcinile cu apă bogată în nutrienţi şi oxigen ce ajută la creşterea plantelor. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu