vineri, 24 aprilie 2015

Lansare de carte "Garda de Fier"


Motto „Garda de Fier practica un antisemitism economic,
dar nu rasial sau religios

Vineri, 24 aprilie 2015, în Sala Nuciferică  a Biblioteii „Onisifor Ghibu” a avut loc lansarea cărţii „Garda de Fier” de Mihai Babele.
Criticul şi istoric literar, directorul Bibliotecii „Onisifor Ghibu” Vitalie Răileanu, a prezentat acest volum-document istoric şi a menţionat faptul – Garda de Fier te concentrează 24 de ore prin cuprinsul şi textul inedit, prin varietatea documentelor şi amănuntelor descrise, dar şi prin originalitatea pioneratului. L-a surprins curajul autorului de-a descrie adevărul, în aceste timpuri.

Părintele, Nicolae Ciobanu, a mulţumit autorului pentru invitaţie şi a accentuat că în această carte este descrisă lupta dintre Garda de Fier şi duşmanul necruţător, agresiv şi necinstit. Tinerii patrioţi şi-au sacrificat viaţa pentru religia creştină, pentru neamul românesc. De asemenea, a adus sincere mulţumiri domnului Mihai Babele din partea sa şi a Mitropolitului Moldovei.
Scriitorul Mihai Babele a mărturisit că specialiştii în domeniu, care au citit cartea, l-au avertizat că poate avea probleme mari cu o serie de cititori, cărora nu le place când se scrie adevărul despre ei. „Am scris despre ei ca să fie înţeles cu ce duşman necruţător a început lupta. Mă interesează adevărul despre Garda de Fier, despre tinerii patrioţi care şi-au sacrificat viaţa pentru triumful demnităţii naţionale. În această carte am amintit şi despre regele României, Carol al II-lea, care devenise o unealtă în mâinile camarilei […] care îl înconjurau. Am scris şi adevărul despre asasinarea lui Nicolae Iorga, cea mai grea crimă atribuită Gărzii de Fier”, a mai spus Mihai Babele.

Doctorul în istorie, Ion Negrei a vorbit despre istoria Gărzii de Fier, despre istoria Mişcării Legionare şi importanţa cunoaşterii istoriei neamului nostru. A felicitat autorul cu ocazia lansării cărţii şi a îndemnat publicul să citească acest volum. 

Doctorul în filologie, Zina Negrei, le-a propus studenţilor să lectureze această carte pentru că te impresionează chiar de la început si se citeşte foarte uşor.

La final scriitorul Mihai Babele a avut un dialog cu publicul prezent.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu