miercuri, 30 mai 2012

Eu descopăr lumea



                                                                         Revistă bibliografică
1.    Enciclopedia Geografică pentru Copii. – Oradea : Aquilla, 1993. - 1998. - 

Enciclopedia Geografică Usborne este un ghid fascinant al lumii în care trăim, explicându-ne ce se întîmplă cu Pământul şi de ce acesta are aspectul de azi. Prin explicaţii simple şi o mulţime de ilustraţii viu colorate, se pot explora toate domeniile geografiei , cum ar fi  geologia, ,meteorologia, geografia populaţiei şi industriei, mediul înconjurător. Există de asemenea o secţiune de referinţă cu date generale despre pământ şi statele lumii. Un glosar şi un index bine alcătuit încheie această lucrare esenţială.
2. Prima mea enciclopedie Larousse. – Bucurşti : Enciclopedia RAO, 2006. - 

Explorarea lumii devine un joc pasionat cu Prima mea enciclopedie Larousse.Imaginile sunt originale şi tonice , cu multe, multe detalii nostime pe care vă invităm să le descoperiţi. Textul este simplu, dar plin de informaţii. Prima mea enciclopedie Larousse este cartea tuturor prichindeilor.

3. Enciclopedia copiilor. – Oradea : Aquilla, 1993; 2000.

Cuvântul „enciclopedie” provine din expresia grecească „educaţie generală” . Enciclopedia copiilor promovează acest lucru, într-un mod care este totodată accesibil şi stimulativ.
Această nouă enciclopedie  acoperă toate domeniile, de la istoria antică pînă la tehnologia de ultimă oră; de la viaţa animalelor şi plantelor terestre, pînă la planurilor cosmice pentru mileniul viitor. Geografia, ştiinţele naturii, religia, corpul uman – toate domeniile, pe care copiii le explorează acasă şi la şcoală, sunt incluse aici.
Am înlocuit abordarea care face ca informaţia să fie primită de-a gata cu o abordare care dezvoltă capacitatea copiilor de a cerceta, fapt ce transformă această enciclopedie într-un instrument de lucru foarte util în pregătirea elevilor. În acelaşă timp, textul este împărţit în paragrafe scurte, accesibile atât cititorilor experimentaţi, cât şi celor începători în ale lecturii. Fotografii colore, ilustraţii minunate şi hărţi însoţesc textul şi determină cititorii să descopere singuri unele lucruri.
Accesibilitatea este cheia acestei enciclopedii. Subiectele cu o mare întindere au fost aranjate în ordinea temelor analizate.
3. O călătorie în Univers : O fascinantă aventură de explorare printre galaxii, stele şi planete. – S.l., 2007.

O călătorie în Univers, atlas tematic pentru copii. 80 de pagini bogate în informaţii şi curiozităţi, zeci de hărţi astrale, planşe şi ilustraţii.
Porneşte în această minunată călătorie, însoţit de Stelică, şi vei descoperi imensitatea Universului şi începuturile sale. Veţi observa împreună cerul, indentificând stelele cele mai luminoase şi multe alte corpuri cereşti.
Veţi descoperi Sistemul Solar, planetele şi legile care le guvernează într-o perfectă armonie.Îţi vei imagina o călătorie în cosmos, parcurgând principalele etape ale cuceririi spaţiului. Vei învăţa şi te vei distra jucând la Unitombola lui Stelică.


4.Corescu, Paul. Ştiaţi că... / Paul Corescu. – Ch. : ARC, 2007

O carte pasionată şi amuzantă, 500 de curiozităţi incredibile, însoţite de ilustraţii pline de umor! Ştiaţi că... Corpul unei persoane obişnuite conţine suficient fier pentru a fabrica un cui lung. Suficient de mult sulf pentru a eradica toţi puricii care parazilitează un cîine, suficient de mult carbon pentru a fabrica mîna a 900 de creioane, suficient de multă materie grasă pentru a fabrica 7 bucăţi de săpun şi suficient de multă apă pentru a umple un butoi cu o capacitate de 50 de litri!
De-a lungul vieţii, un om inspiră aproximativ 20 kg de praf ! S-ar putea spune că nici nu mai e nevoie de aspirator în casă!
La fiecare două săptămini, stomacul nostru produce o nouă mucoasă care să-i căptuşească pereţii interiori. Altfel, sucurile gastrice ar ajunge să digere pînă şi stomacul!


5. Eu descopăr lumea : Prima mea enciclopedie. - Bucureşti : Rosetti Educational, 2008.

O primă enciclopedie pentru a descoperi lumea. Cum s-a format Universul? Ce este un mamifer? În ce epocă au trăit dinozaurii? Ce este un calculator?



6. Enciclopedia curioşilor. - Ch. : Silvius Libris. – 256 p.

De ce florile miroase? Deseori rămînem încântaţi de florile unei plante neştiind că acestea, însă, nu sunt flori.. Dacă considerăm că floarea este o parte de culoare aprinsă a plantei, atunci ne înşelăm armanic. De exemplu, „petalele” florilor de corniţe ce apar primăvara nu sunt deloc nişte petale. Pe de altă parte, „mărţişorii” stufoşi din vârful multor ierburi sunt, de fapt, nişte flori. Ştiuletele verde de porumb cu mătasea lui e tot o floare! În baza definiţiei botaniştilor, floarea e o parte a plantei predestinată pentru producerea polenului sau a seminţelor, sau a ambelor împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu