vineri, 25 mai 2012

Copilăria este primăvara tinereţii


1. Vasiliu, Mihaela. Ne pregătim de paşti / Mihaela Vasiliu. – Bucureşti : Aramis, 2005. – 32 P. 

Ceea ce copii fac cu mânuţele lor, cu isusinţă, îndemânare şi, mai ales, cu puritatea sufletelor lor poate fi pentru toţi un dar, o bucurie, un zîmbet de fericire. Am dorit, prin cartea de faţă, să oferim copiilor prilejul de a se exprima şi adulţilor prilejul de a primi de la copii bucurie, lăsându-i să se exprime, să fie ei înşişi, fie că acest lucru se întâmplă la grădiniţă, cu educătoarea şi colegii, fie că se întâmplă acasă, cu părinţii sau prietenii.
Sugestiile oferite de acestă carte fac apel la imaginaţia plastică a copiilor, la indemnarea şi abilităţile practice ale lor, la tactul şi răbdarea adulţilor.




2.  Stoicescu, Passionaria. Poveştile primăverii / Passionaria Stoicescu. – Bucureşti : Niculescu SRL, 1995. – 64 P.

De ce ale ,, Primăverii poveşti,,? Pentru că, întâi de toate, tu, drag copil, primăvara vieţii eşti! Apoi, pentru că bucuria de a trăi şi a te juca răsare primăvara, ca ghiocelul de sub nea. După o iarnă cu căciuliţă şi guturai, cu aspirină şi ceai, cu stat mai mult în casă şi în clasă, până şi poveştile vor pe-afară să iasă. După oboseala oboseala jocului şi a lecţiilor cu citit şi scris, găseşti-ţi timp şi penrtu vis. Fă cunoştinţă cu Nenea An, scriitorul năzdrăvan, care-şi ascultă pipa şi călimara, şi iubeşte tot primăvara. Vrei să mai citeşti, şi să te-nţelepţeşti? Citeşte aceste poveşti!
Vrei să te-apropii cu încă puţin de stele? Spune-le şi altora crâmpeie din ele!
Vrei ca viaţa mai luminoasă şi bună să-ţi pară? Scrie la rândul tău compuneri despre primăvară! Iar dac-ai să trudeşti şi-ţi va rămâne sufletul tot în primăvară când ai să creşti, se vor preschimba în poveşti! 


3. Davis, Jim. Garfield pe larg / Jim Davis. – Bucureşti : RAO, 2004. – 96 P.
Înţelept, citadin, şugubăţ şi de-a dreptul adorabil, GARFIELD s-a născut în confortabila bucătărie a unui restaurant italian, într-o noapte rece de iarnă. Atunci cînd patronul l-a vîndut unui pet shop, ,,micuţul,, Garfield a crezut că viaţa lui a luat sfîrşit. În schimb, el a dat lovitura. 







4. Enciclopedie pentru copii mici şi…bunici. – Bucureşti : Litera Internaţional, 2007. – 102 P.

Această enciclopedie le va ajuta micuţilor să facă primii paşi în lumea cunoştinţelor.Ilustraţiile sugestive vor familiariza copilul cu animale, plante şi obiecte din jurul său, îi vor înbogăţi vocabularul şi îi vor dezvolta memoria. Cartea îl va ajuta, de asemenea, să înveţe literele şi cifrele, să distingă culorile, să afle ce forme geometrice există, ba, mai mult, să facă o călătorie în Spaţiul şi pe planeta noastră.  






5.Korman, S. Povestea unei albine / Korman, S. – Bucureşti : Nemira&Co, 2007. – 30 P.

După absolvire, albina Barrz B. Benson trebuie să-şi aleagă o meserie pentru tot restul vieţii. Neştiind ce să aleagă, hotărăşte să-şi ia zborul şi se aventurează în afara stupului, în Centrul Park. Descoperă în scurt timp că oamenii fură mierea albinelor. Cu ajutorul Vanessei, noua sa prietenă din lumea oamenilor, Barrz luptă pentru dreptatea albinelor, stărnind un imens scandal. Însoţeşte-l pe Barry în nemaipomenita aventură în marele oraş!







6. Stine R.L. Goosebumps vol. 3  Fantoma de la teatru / Stine R.L. – Bucureşti : RAO, 2006. – 121 P.
Se sting luminile…se trage cortina… O fantomă?!
Zeke a primit rolul principal în piesa Fantoma,în care va juca alături de colegii de şcoală,şi e foarte încîntat. Îi palce la nebunie să se deghizeze în diverse personaje înfricoşătoare şi să-i sperie pe ceilalţi.
Însă la un moment dat lucrurile încep să se complice…
O fi încercînd oare cineva să saboteze reprezentaţia?
Chiar există o fantomă care trăieşte sub scena din sala de spectacole?


7. Burnett, F. H. Micul Lord / F.H. Burnett. – Ch. : Prut Internaţional, 2005. – 173 P.

În personalitatea lui Cedric Errol romanciera suprinde, cu multă perspicacitatea, una dintre componentele esenţiale ale copiilor dotaţi: amestecul de naivitate, inerentă vârstei, şi de maturitate precoce. Confruntat de mic cu probleme fundamentale – moartea tatălui, schimbarea radicală din existenţa sa după moştenirea dobândită în Anglia, despărţirea provizorie de mamă, la care se adaugă şi contactul exclusiv cu oamenii mari – Cedric dovedeşte, la numai şapte ani, o remarcabilă seriozitate, un fond pur şi intenţii generoase. Pus, în repetate rânduri, în situaţia de a-şi manifesta personalitatea, copilul alege invariabil calea binelui…





8. Davis, Jim. Garfield păcăleşte cîntarul / Jim Davis. – Bucureşti : RAO, 2005. – 96 P.

Legea lui Grafield: ,,Pisicile aleargă cu o vizită deirect proporţională cu cantitatea de mîncare pe care o vor găsi la capătul drumului. Uneori, pot depăşi chiar şi viteza sunetului”.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu