miercuri, 30 mai 2012

Gala premiilor Ars Adolescentina


Miercuri, 30 mai 2012, la Biblioteca Publică ,,Onisifor Ghibu’’ a avut loc premierea câştigătorilor Concursului Republican Ars Adolescentina (ediţia a XII-a), etapa arta plastică, cu genericul Tradiţii din străbuni. Concursul Ars Adolescentina oferă tinerilor posibilitatea să se afirme şi, timp de 12 ani de la existenţă, a promovat sute de copii talentaţi/dotaţi deveniţi cunoscuţi în toată ţara.
Coordonatoarea concursului a fost, şi de data aceasta, Jurnalista de la Radio Moldova – Zinaida Izbaş. Dumneaiei este o prezenţă constantă a vieţii culturale şi una dintre cele mai cunoscute voci ale radiolului public. Ea susţine dezinteresat tinerii care şi-au găsit un prieten de fiece zi la revista radio – Semnal Junior, precum şi în Adolescentina, supliment al acestuia. 
Partenerii evenimentului au fost : Ministerul Tinereului şi Sportului, Ministerul Culturii, Biblioteca Municipală B. P. Hasdeu, Institutul ,,Fraţii Golescu pentru Relaţii cu Românii de pretutindeni’’.
În cadrul concursului au participat peste 150 de tineri cu lucrări (desen, pictură, grafică) impresionante. Aceşti copii talentaţi au venit din toate colţurile Republicii Moldova : Chişinău, Ungheni, Ialoveni, Criuleni, Făleşti, Râbniţa, Şoldăneşti, Străşeni. Câştigătorii concursului au fost premiaţi cu diplome, menţiuni, seturi de carte, premii băneşti şi, premiul cel mare, o excursie în România. Printre câştigători se numără Ana Jomir (Ialoveni), Liuba Mihalache (Ungheni), Arina Ursoi (Ungheni), Gheorghe Popescu (Ialoveni), Anastasia Bali (Făleşti), Mihaela Lungu (Chişinău), Olga Gurduş (Ungheni) ş.a. Cea mai mică participantă a fost Cătălina Tcaciuc, elevă în clasa întâi la Şcoala de Arte Plastice din Ungheni. La vârsta doar de 9 ani Cătălina a participat la numeroase concursuri de desen din ţară şi din cadrul Şcolii la care învaţă. În toamna anului 2011, Cătălina a obţinut locul II la concursul republican de desen ,,Indiferenţa susţine violenţa’’.
Fără îndoială, Concursul Ars Adolescentina are viitor şi merită de a fi promovat şi de acum înainte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu