marți, 1 noiembrie 2016

Cum creştem capacitatea analitică, organizatorie şi competiţională a debaterilor




Astăzi, 01.11.2016, la  Biblioteca „Onisifor Ghibu” în parteneriat cu „Debate Academy” (Asociaţia Naţională de Dezbateri Academice) a organizat o discuţie/dezbatere pe tema: Lansarea unui proiect de mentorat.
Debate Academy este un proiect orientat de la tineri pentru tineri, fondat în mai 2015, cu scopul de a concentra cluburile de dezbateri din Chișinău într-o asociație organizată prin promovarea dezbaterilor în rândul tinerilor. Unul dintre aspectele cheie ale Organizației este instruirea non-formală, implicarea civică și dezvoltarea interpersonală prin  training-uri și competiții. 
​Având succese internaționale, Debate Academy a reușit să ia premiul pentru ”Cel Mai Bun Proiect al Anului 2015”, la Festivalul Voluntarilor, acordat de către Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova. 
Debate Academy colaborează cu mai multe cluburi de dezbateri pentru elevi amplasate în 18 instituții din Chișinău: Liceul ”Prometeu-Prim”, Liceul ”Orizont”, Liceul Academiei de Științe a Moldovei, Liceul ”Gaudeamus”, Liceul ”Spiru Haret”, Liceul ”Gheorghe Asachi”, Liceul ”Vasile Vasilache”, Liceul ”Liviu Deleanu”, Liceul ”Mircea Eliade”, Liceul ”Onisifor Ghibu”,  Liceul ”Liviu Rebreanu”, Liceul ”Litterarum”, Liceul ”Nicolae Iorga”, Liceul ”Ion Creangă”, Liceul ”Vasile Alecsandri”, Liceul ”ProSucces”,  Liceul ”Miguel de Cervantes”, Liceul ”Dante Alighieri”.
​În fiecare lună echipa Debate Academy vine cu traineri noi din România, care au experiență vastă în arta dezbaterilor. Așadar, se urmărește creșterea capacităților analitice, organizaționale și competiționale ale dezbaterilor promovate de tinerii moldoveni.
Pentru anul 2016-2017 se urmărește crearea a 24 de cluburi de dezbateri în instituțiile din Chișinău. Fiecare club beneficiază de ghidaj, traineri, materiale logistice și ghiduri organizatorice, fiind integrate în comunitatea dezbaterilor.

Echipa Debate Academy:


Emil Chichioi – Președinte


                                        Igor Rusu – Vicepreședinte


                             Iustina Armașu –Director de Relații Publice


                             Diana Scorpan – Director de Resurse Umane


                                   Dan Bradu – Director de Logistică


                         Cristi Apostol – Director de Relații Externe            
    





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu