joi, 3 noiembrie 2016

Schimbă-ţi şcoala împreună cu noi!


 
         Astăzi, 03.11.2016, în Sala Nuciferă a Bibliotecii "Onisifor Ghibu", s-a desfăşurat întîlnirea participanţilor din Uniunea Elevilor din Moldova. La această întrunire s-a discutat despre posibilitatea de a schimba unele lucruri în liceele în care studiază. Prima întâlnirea s-a bazat pe cunoaşterea reciprocă, atât a participanţilor cât şi a echipei "Uniunea elevilor din Moldova".
         Uniunea elevilor din Moldova (UEM) este structura ce reprezinta interesele elevilor pe parcursul dezvoltării țării, care genereaza noi nevoi sau agravarea celor existente deja. Astfel, activitatea lor, ca unul dintre principalii actori ai comunității, este orientarea către prioritățile momentului.
         UEM vine să creeze o rețea între liceele ţării pentru implementarea anumitor proiecte finanțate de către Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova sau din granturile ambasadelor/fundațiilor-acreditate în Republica Moldova.
         Considerăm că ONG-urile joacă un rol fundamental în identificarea unor probleme ce ar putea fi trecute cu vederea de către autoritățile publice, iar prin utilizarea resurselor umane proprii, a datelor locale şi ale capacitățiilor organizatorice, putem acoperi numeroase nevoi ale elevilor, mai bine și mai ieftin decât o poate face sectorul public.
         UEM își asuma următoarele funcții:
 
Intermedierea relaţiei dintre elevi şi autorităţi;
 • Facilitarea integrării sociale a elevilor(reprezentand un cadru de participare civica);
 • Furnizarea de bunuri şi servicii publice;
 • Reprezentarea intereselor de grup în societate.
         La sfârşitul evenimentului, participanţii au rămas impresionaţi şi dornici de a se încadra cât mai curând posibil în echipa U
niunea Elevilor din Moldova.


         Noi le dorim succese!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu