vineri, 13 februarie 2015

Petru Cărare – scriitor liric, cu vocație umoristică


„E de datoria noastră să-l reașezăm pe Cărare la locul care, pe drept, i se cuvine”
(Ion Ungureanu)

 În afirmarea acestor cuvinte vine Biblioteca „Onisifor Ghibu”, organizând în ziua de naștere a scriitorului Petru Cărare, o  activitate complexă dedicată aniversării a 80 de ani a scriitorului „dăruit cu harul zâmbetului sarcastic și al zicerii ironice”.
Am invitat un grup de  elevi ai Liceului Teoretic „Vasile Vasilache” la prezentarea unei cărți  despre viața și creația acestui scriitor, Petru Cărare – scriitor nonconformist, un volum de exegeze literare completat de o biobibliografie succintă, elaborat în cadrul Laboratorului de cercetări literare și bibliografie al Bibliotecii „Onisifor Ghibu” și editat de BM „B. P. Hasdeu” în anul 2013.

 
Vitalie Răileanu, critic și cercetător literar, directorul bibliotecii „Onisifor Ghibu” a comunicat copiilor, sub forma unei sinteze ample,  informații inedite despre opera scriitorului Petru Cărare.




Margareta Cebotari, bibliotecar principal, a prezentat în detalii structura Bibliografiei selective și a Catalogului adnotat al lucrărilor scriitorului Petru Cărare, incluse în cuprinsul acestui volum, asupra elaborării cărora a muncit cu mult drag.




Bibliotecara Liuba Muntean a intervenit cu lectura unor versuri ale scriitorului Petru Cărare, în prealabil prezentând și care este specificul caracteristic epigramei și parodiei.



Volumul de exegeze dedicat scriitorului Petru Cărare a fost dăruit Bibliotecii LT „Vasile Vasilache”.  Elena Țencova, bibliotecara acestui liceu, a rămas surprinsă de acest cadou și a mulțumit Bibliotecii „Onisifor Ghibu” pentru contribuția sa în promovarea valorilor literare autohtone.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu