joi, 5 februarie 2015

Lecturi motivaționale

Puterea voinței ne poate ajuta să obținem succese în viață!


În cadrul întrunirii membrilor Clubului de lectură JCI-Chișinău  la Biblioteca „Onisifor Ghibu”  a fost prezentată / discutată o nouă carte de motivare a succesului și a dezvoltării personale. Ion Bărgan, președintele clubului, a prezentat oaspeții care au venit la această ședință, studenți și liceeni dornici de a se afirma în viață printr-o carieră de succes.
Nichita Carghenov, student al Universității Tehnice din Moldova, a prezentat cartea Puterea voinței de Kelly McGonigal, pe care o consideră o traducere foarte bună din limba engleză în limba rusă, titlul original fiind  The Willpower Instinct How Self-Control Works, Why it Matters, and What You Can Do to Get More of it.

El a prezentat și unele date despre autoarea cărții. Kelly McGonigal este psiholog pe probleme de sănătate, profesor la Universitatea Standford, iar cartea dată este bazată pe faimosul său curs, pe care îl predă la această universitate.  În cartea dată autoarea a reușit să îmbine informații din domeniile psihologiei, neuroștiinței, medicinii și economiei cu exemple din viața cotidiană
Cartea conține multe mini-trainiguri, bazate pe trei principii: eu voi face, eu nu voi face și eu vreau să fac, acesta fiind deja un scop pe termen lung.  În cele zece capitole autoarea ne dezvăluie prin exemple, bazate pe cercetări științifice, care este esența voinței noastre  și ne prezintă trucuri psihologice pentru a ne crea obiceiuri / deprinderi bune, care să ne permită să valorizăm mai multe succese în viață.
Nichita Carghenov a prezentat conținutul cărții destul de detaliat, pe parcurs răspunzând la intervențiile ad-hoc ale membrilor clubului de lectură, având loc și mici discuții despre cele expuse. 


În carte găsim și răspunsuri la întrebarea – Cum să rezistăm ispitelor?
Foarte simplu, ne convinge autoarea. Ne întrebăm înainte de a face ceva: într-adevăr vrem să facem acest lucru? Și ne gândim în liniște, aproximativ zece  secunde, la această situație. În acest răstimp în organism, mai exact în creierul uman au loc schimbări, care stopează instinctele primare.
Treptat, astfel, se setează niște standarde de comportament ale organismului, conform cerințelor noastre. Deci, puterea voinței, ne poate ajuta să obținem succese în viață.

Iar lectura unor astfel de cărți de dezvoltare personală, am adăuga noi, ne poate fi de mare ajutor! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu