miercuri, 13 mai 2015

Zilele Bibliotecii „Onisifor Ghibu” – prezentare de carte

Cu ocazia Zilelor Bibliotecii „Onisifor Ghibu” – 23 de ani de la fondare, în Sala Nuciferă am organizat o expoziţie inovativă „Divanul achiziţiilor noi în colecţia Bibliotecii „Onisifor Ghibu”. Cărţile au fost expuse în mai multe ipostaze.
Expoziţia în oglindă ce cuprinde colecţia pentru copii Cărţi cu haz „Însemnările unei puştoaice” şi colecţia pentru adolescenţi Biblioteca pentru toţi care include volume scrise de Gr. Vieru, M. Sadoveanu, M. Drumeş.
Expoziţia-piramidă din care cititorii pot face cunoştinţă cu cele 6 volume „Biografia ideii de literatură” semnate de Adrian Marinno.
Expoziţia-labirint îl face pe cititor să descopere colecţia Opera Omnia – Poezie contemporană apărute la Editura TipoMoldova.



 Iar în Sala cu Marmură Albă cititorii bibliotecii noastre pot admira expoziţia „Cele mai neobişnuite cărţi din colecţiile Bibliotecii „O. Ghibu”: cărţi vechi, cărţi valet, cărţi minuscule”.
În colecţia de cărţi vechi se regăsesc volume editate la începutul anilor 1900. Din categoria exemplarelor rare, dar şi curioase, fac parte volumele minuscule. O descoperire pentru utilizatorii alolingvi sunt cărţile valet care pot fi citite atât în limba română, cât şi în alte limbi.

Expoziţiile au fost prezentate elevilor Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, dar şi cititorilor care au păşit pragul bibliotecii în aceste zile de sărbătoare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu