vineri, 6 martie 2015

Sărut femeie mâna ta…


     Luna martie nu înseamnă doar a treia lună din calendar, ci şi luna femeii. În această lună este o zi mai dulce, mai caldă în viaţa oricărei femei – 8 Martie. Chipul angelic se arată ca un simbol al biruinţei, păcii şi iubirii în lume. Ziua Internaţională a Femeii însumează cele mai nobile întruchipări în care spiritul omenirii s-a recunoscut în frumuseţe şi desăvârşire.
    Din câte metafore şi simboluri a inspirat poeţilor femeia „răspândită în om ca o mireasmă într-o pădure”, cum zicea Tudor Arghezi, din câte aforisme, proverbe şi maxime au ţesut în jurul ei minţile înţelepţilor, din câte versuri şi romane s-au scris pentru a o defini, parcă nimic nu s-ar potrivi mai mult decât atributele: mamă, soţie, iubită, soră, colegă de serviciu, prietenă pentru o viaţă.
Pentru a-şi felicita cu această ocazie colegele de serviciu, soţiile şi cunoscutele domnii de la Institutul de Istoriei al AŞM au organizat cea de-a II-a ediţie a Festivalului Naţional al Tinerelor Talente – Mărţişor 2015, concepute în această instituţie academică.
     Preşedintele comitetului Sindical, Eugen Cernei, a fost cel care a felicitat toate doamnele cu această minunată sărbătoare, dorindu-le sănătate, prosperitate şi realizări frumoase.
    Cei care au condimentat atmosfera cu poezii, cântece şi dansuri au fost copii colaboratorilor Institutului de Istorie.
Grigore Ciobanu cu un recital poetic
"Sosirea primăverii"
Virtuosul acordeonist
Alexandru Tabuncic


Simona Tabuncic cu
acorduri pianistice
Ştefan Corlăteanu cu poezia
"Mi-e dor de tine mamă..." de G. Vieru


Ungureanu Cătălina recitând
"Legenda Mărţişorului"
Daniel Brăguţă cu
poezii despre mama
Fie ca acest Martie să deschidă drum de primăvară spre idealuri şi înfăptuiri nobile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu