miercuri, 4 martie 2015

Educaţia pentru sănătate contează!


Mâine, ca și azi, medicul își va păstra locul său privilegiat de mag [...]
A.   Maurois

Acesta a fost imperativul întrunirii de astăzi, a Bibliotecii „Onisifor Ghibu” cu elevii Liceului Teoretic „Vasile Vasilache”, manifestare susținută conform programului de activitate Medicul – profesia cea mai umană încadrată în campania Promovarea modului sănătos de viață.
       
 Vitalie Răileanu, directorul bibliotecii și Margareta Cebotari, bibliotecar principal le-au expus celor prezenți mai multe volume din colecția de carte a bibliotecii, ce au completat / întregit discuția propusă: Cele zece legi universale ale sănătății  de Betty Thorton (Bucureşti,2003), Educație pentru sănătate de Mircea Coroliuc (Iaşi, 1998), Ce trebuie să știm pentru a fi mereu sănătoși? de dr. Alexandru Gheorghiu (Bucureşti, 1994), Hrana vie  – o speranță pentru fiecare de Ernst Gunter (Bucureşti ; Chişinău, 1996), dar și multe alte diverse plachete semnate de renumitul doctor nutriționist Maurice Messegue, din seria – Hrana vie.
     Evident că toți copiii au fost surprinși de avalanșa de informații la temă, demonstrând curiozitatea și prin completările ad-hoc. Acest mod de a dialoga-informa este foarte util deoarece publicului nu-i scapă nimic, asimilând informația oferită conștiincios și succint. Asupra acestor momente a stăruit în mod deosebit doamna Margareta Cebotari, provocându-i pe mulți să meargă după lecții la Biblioteca „Onisifor Ghibu” să-și facă și un abonament.


       Vitalie Răileanu, directorul bibliotecii, și-a conturat alocuțiunea pe istoria medicinii clasice, pe cele mai reprezentative nume ale acestei meserii nobile, iar atunci când le-a citit din Maxime și cugetări referințe despre medici și medicină, interesul și curiozitatea lor a sporit nespus.


Astfel de escale tematice extra-muros, întreprinse de Biblioteca „Onisifor Ghibu” sunt chiar foarte bune și didactice.  Ele vor continua, urmăriți informațiile oferite pe blogul nostru.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu