miercuri, 11 martie 2015

Anul promovării valorilor europene


Republica Moldova are trecut, prezent și viitor european

Anume acesta este mesajul transmis cititorilor, prin intermediul studiului „Integrarea europeană: retrospectivă istorică” de Anton Moraru, prof. univ., doctor habilitat în științe istorice. În cele șapte compartimente ale lucrării autorul prezintă argumente istorice în care abordează subiectele: cum a apărut ideea integrării europene, dezvoltarea ideilor integrării europene în diferite perioade istorice, formarea Uniunii Europene și necesitatea obiectivă a integrării Republicii Moldova în UE.



Promovarea  informațiilor despre Uniunea Europeană a fost scopul prezentării acestui studiu istoric unui grup de elevi  ai Colegiului Politehnic din Chișinău.
Iar  pentru a cunoaște mai bine valorile europene, au fost trecute în revistă mai multe volume de carte din vitrina expozițională cu genericul „Uniunea Europeană – unitate prin diversitate”.

De asemenea, a fost prezentat dosarul tematic „Integrarea Europeană a Republicii Moldova”, care cuprinde opt fișe informaționale ce vin în ajutorul promovării perspectivelor / opțiunilor de dezvoltare europeană și de dezvoltare democratică a țării noastre. Dosarul a fost elaborat și editat de Platforma Societății Civile „Pentru Europa” cu suportul financiar al Guvernului Slovaciei prin intermediul „SlovakAid”. 

Acest dosar tematic a  fost distribuit în filialele BM „B. P. Hasdeu” și constituie un exelent suport informațional  în promovarea valorilor europene.
În finalul activității au fost prezentate unele site-uri  ce pot contribui la  o bună informare a societății civile din Republica Moldova despre Uniunea Europeană din diverse aspecte: istoric, drept, politică, cultură etc.

                                                     
                 








                                                                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu