marți, 17 martie 2015

Programul "Chişinăul citeşte o carte" la cea de-a XII-a ediţie!

Dragi prieteni ai lecturii!

Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” vă invită să participaţi activ la cea de-a XII-a ediţie a Programului – Chişinăul citeşte o Carte! Lansarea va avea loc, miercuri, 18.03.2015, ora 15.00, în incinta Filialei „Onisifor Ghibu”

Vă promitem, că şi de această dată veţi avea frumoasa ocazie să lecturaţi cărţi originale, captivante, pline de înţelepciune.
Pentru cititorii de toate vârstele propunem romanul „Ţesut viu 10*10” de Emilian Galaicu-Păun, care vă sugerează să găsiţi cheia pentru „Cifrul de la poarta realităţii (care…) este cuvântul (Dorin Tudoran).
Adolescenţilor le oferim un excepţional volum de nuvele şi publicistică "Petale de mac", semnat de scriitorul Mihai Curicheru, fost profesor şcolar, dus în Siberiile de gheaţă, de unde ne povesteşte amarul adevăr… Elena Curicheru-Vatamanu, fiica autorului, ne deschide, în prefaţa acestei cărţi, posibilitatea de a cunoaşte o lucrare care a răvăşit sufletul multor oameni din acele timpuri.
Copiilor şi elevilor din clasele gimnaziale li se recomandă un frumos şi deosebit volum de versuri În cămaşa de cireaşă, ieşit de sub pana de aur a scriitorului Arcadie Suceveanu. Aici menţionăm şi originala interpretare poligrafică a cărţii, fapt care, sperăm, îi va surprinde pe micii noştri cititori în dulci şi plăcute lecturi.
Cartea nu e rod, ci obiectul dragostei însuşi. E Galatee, precum afirmă filozoful  Constantin Noica.
Vă îndemnăm să participaţi cât mai activ la Programul Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu" – Chişinăul citeşte o carte!, urându-vă succese, perseverenţă şi multe, multe cărţi remarcabile, deoarece: „Omul care nu citeşte cărţi bune, nu are prioritate faţă de cei care nu citesc în genere! (Mark Twain)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu