vineri, 21 octombrie 2016

Atelier de creaţie: Bijuterii originale pentru femei speciale!

         Deşi e toamnă şi e frig, la Biblioteca "Onisifor Ghibu" vei găsi întotdeauna bună dispoziţie, prietenie şi multă creativitate.
   Visul nostru devine realitate! Serviciul bibliotecii Bijuterii originale pentru femei speciale” ne bucură tot mai mult. Primul atelier de creaţie handmade a avut loc pe 13 octombrie 2016, ora 15:00. În cadrul acestuia am confecţionat cerceluşi din mărgele împletite. Participantele s-au arătat încântate de timpul frumos pe care l-am petrecut împreună şi la următoarea întâlnire şi-au invitat şi prietenele.
         Astfel un atelier de creaţie reuşit a fost şi cel din 20 octombrie 2016, când „femeile speciale au creat bijuterii originale” şi anume brăţări în două rânduri, din biser şi mărgele. Frumos a fost pentru că au participat oameni frumoşi (doamne, domnişoare şi domniţe), bine a fost pentru că toţi se ajutau reciproc, amuzant a fost pentru că s-a vărsat pliculeţul cu mărgele şi a trebuit să le culegem de pe podea, cald a fost pentru că am avut parte de îmbrăţişări şi zâmbete sincere.
         Şi pentru ca să îmbinăm utilul cu plăcutul, dar şi pentru că femeile nu pot fi fericite dacă nu vorbesc, am gândit o însărcinare pentru participante. Brăţările pe care urmau să le creeze trebuia să reprezinte simbolic personalitatea, viaţa sau starea de spirit personală, iar la final fiecare femeie a descris modul în care bijuteria creată relatează despre viaţa ei. 
       Trainerul atelierului de creaţie, Alina Paşcan a fost prima care a îndeplinit însărcinarea. Ea a arătat o bijuterie creată personal – o brăţară din mărgele de care erau prinse mici obiecte metalice: o inimă, un fluture, un fruct şi o cruce. Şi a explicat astfel: inima micuţă prinsă de brăţară îi aminteşte faptul că Dumnezeu o iubeşte şi o motivează să iubească şi ea oamenii. Fluturele simbolizează transformarea: Dumnezeu i-a transformat viaţa astfel încât ea poate să aducă roade bune – simbolul fructului. Iar crucea îi aminteşte de faptul că Dumnezeu a murit pentru noi dar a şi înviat ca să avem viaţă şi speranţă.
         Dacă sunteţi interesaţi de ce au spus celelalte participante despre bijuteriile lor, dar şi dacă doriţi să vă creaţi propria bijuterie vă invităm la următoarele întâlniri, care vor avea loc în zilele de 3 şi 17 noiembrie, joi la ora 15:00.

Vă aşteptăm cu mare drag!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu