joi, 1 septembrie 2016

Cărţi noi pentru toţi cititorii Bibliotecii "O.Ghibu"

Cărţi noi pentru toţi cititorii Bibliotecii "O.Ghibu"


Ieri, 31 august 2016, la Biblioteca Onisifor Ghibu a avut loc lansarea cărţii: Arta maeştrilor basarabeni din secolul XX.
Lansarea cărţii a fost posibilă cu ajutorul Editurii ARC.
Editura ARC este una dintre cele mai mari edituri din Republica Moldova, cunoscută în tot spațiul românesc. Produce cărți de mai bine de 20 de ani, și-n acest răstimp a intrat în casele a sute de mii de oameni de diferite profesii, vârste și interese. Și asta pentru că editează diferite genuri de cărți: dicționare, albume de artă, studii în diverse domenii, manuale și auxiliare școlare, enciclopedii, cărți de ficțiune, publicistică și multe altele.
Prin munca depusă de cei de la Editura ARC, se sprijină educația copiilor și a adulților, se ajută la cultivarea bunului obicei al lecturii și al autoinstruirii în Republica Moldova. Iar reacțiile pe care le au din numele cumpărătorilor, după fiecare târg de carte, le dau încrederea să facă alte cărți necesare, așteptate și de calitate înaltă.
La eveniment au fost prezenţi invitaţii speciali, precum: Tudor Stavilă, Eugen Lungu-critic literar, Constantin Ciobanu-critic în artă, Iurie Foca şi domnul Iurie Bârsa, Directorul Editurii ARC.
Tudor Stavilă a constatat că acest album este cel mai ambiţios proiect al Editurii ARC.
Eugen Lungu a menţionat că un an de zile e foarte puţin să lucrezi la un asemenea album, la baza căruia stau alte 14 albume. Acest album poate servi drept carte de vizita a Republicii Moldova, deoarece este descrisă arta basarabenilor din secolul XX.
Constantin Ciobanu a afirmat că-n acest volum este prezentată arta basarabiană din perspectivă anului 2015. Apoi a explicat termenii precum: colaj, estetica, climatul şi mentalitatea din secolul XX, prezenţi în studiul instructiv al albumului.
Pentru Iurie Foca, artist şi fotograf, respectivul album a fost o a doua colaborare cu Editura ARC. Domnul Iurie consideră că ar fi foarte necesară şi utilă acestă carte în biblioteci, licee, şcoli de profil şi-n alte instituţii culturale. Iurie Foca apreciază apariţia editorială ca o carte de vizită a editurii ARC, deoarece albumul este o STEA...
Iurie Bârsa, directorul editurii ARC, crede că nu există, în R.Moldova, tehnologii pentru redactarea unui Album de artă. Din aceste considerente albumul, Arta maeştrilor basarabeni din secolul XX a fost tipărit în Ungaria. Domnul Bârsa a mai adăugat că "e dificil din 14 albume să faci unul, e mai uşor din unul să faci 14"...

Pe finalul evenimentului, Domnul Tudor Stavilă a adus mulţumiri tuturor celor prezenţi la această deosebită lansarea a minunatului album de artă basarabiană din secolul XX, care a avut loc în Biblioteca"Onisifor Ghibu".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu