luni, 26 septembrie 2016

Eveniment cultural inedit



Pe 24 septembrie 2016, ora 12.00 la Biblioteca „Onisifor Ghibu” a avut loc expoziţia de desen în alb-negru a pianistei Yuca Takeda/ Japonia/, tehnica SUIBOKUGA şi lansarea de carte „Alexandru Gheorghiţă – o viaţă, un destin”, despre jurnalistul sportiv Alexandru GHEORGHIŢĂ care a reflectat Jocurilor Olimpice de la Nagano/ Japonia/.
S-au pronunţat: d-na Raisa Brăduţanu, preşedintele 
Asociaţiei Moldo-Japoneză pentru Cultură şi Cilivizaţie, Tatiana Gheorghiţă, regizorul Mihai Barat, omul de cultură Leonid Bujor, criticul şi istoricul literar Vitalie Răileanu
şi alţii.

Yuka Takeda a absolvit Kobe college /Japoniaj, specializarea pian. A făcut stagieri în Spania şi Germania. Susţine recitaluri de pian pe prestigioase scene din Spania, Germania, Japonia. A participat la Festivalul de Artă si Cultură din Kîrgîzstan cu compoziţii pentru pian şi cu o expoziţie de tablouri proprii. În Japonia ea a cîştigat marele premiu Matsukata Hall Music Awards.

Yuka Takeda pictează din copilărie. Ea îşi expune lucrările în mai multe oraşe din Japonia şi de peste hotare. Din 2005 practică pictura în alb - negru numită SUIBOKUGA . În 2012 cîştigă premiul stabilit de Prim - ministrul Japoniei. În 2011 a organizat la Universitatea Vaseda un recital de pian şi o expoziţie de tablouri cu prilejul celei dea 20-ea aniversăre de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova. În Republica Moldova se află pentru prima data.


Printr-o metodă originală s-a trecut şi la prezentarea volumului Alexandru Gheorghiţă. "O viaţă, un destin".  Referinţele apariţin â directorului Bibliotecii „Onisifor Ghibu”, criticul şi istoricul literar Vitalie Răileanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu