luni, 19 septembrie 2016

Lansare de carte: “Nistru-Radu” de Jaber Al Daggari

Cărți semnate de autori străini

Vineri, 16 septembrie 2016, la Biblioteca „Onisifor Ghibu” a avut loc lansarea cărţii: “Nistru-Radu” , semnată de Jaber Al Daggari, un autor necunoscut cititorulor nostri.
Printre invitaţii speciali ai evenimentului au fost: Victor Cobzac, pictor, sculptor, grafician, poet, fotograf, Iulia Tănase, membru uniinii scriitorilor europeni din Moldova, Vlad Golchi, Diana Zlatan, pe post de moderatoare, și.a.
Domnul Vitalie Răileanu își începe discursul cu afirmația că „Binele nu poate fi răzbunat”. Numele personajelor l-au supărat un pic pe vorbitor, deoarece ele nu acoperă psihologia neamului nostru. De asemenea a mai adăugat că „nu este un text ce poate fi ignorat, dar e un text de un autor străin ce încearcă să înțeleagă psihologia neamului nostru”. La finalul discursului, Domnul Vitalie Răileanu amintește că „Binele rămâne cel care domină”.


Victor Cobzac a remarcat:„dacă o carte s-a născut, are dreptul la viață”. Domnul Victor Cobzac a mai afirmat că „dacă azi ar primi mai multe critici și mai puține laude, pe viitor o va face mai bine”.


Pentru Iulia Tănase lansarea de carte e o oră de lumină. Iulia Tănase afirmă că „ar trebui să ne bucure faptul că autorul ne-a ales pe noi, o țară atât de mică, având plăcerea și dorința de a ne cunoaște neamul și de a scrie despre noi”. Doamna Iulia Tănase a sugerat autorului că „ dacă înlocuia cafeaua și ceaiul cu mămăligă și sarmale atunci autorul poate fi considerat Moldovean adevărat”.

Vlad Golchi susține că „autorul a lăsat astăzi o privire proprie despre poporul român”. Apoi a mai adăugat: „Podurile de dor se fac între toate popoarele, și se unesc prin cultură, muzică, poezie”.
Diana Zlatan a declarat că „ aceasta este prima carte a autorului scrisă cu dragoste față de istoria neamului românesc.”Ea a încurajat autorul în privința primului său pas și a spus că așteaptă noi apariții, editoriale.

Jaber Al Daggari a mărturisit că el nu a venit cu avionul, dar cu o carte și că această carte este un dar pentru Moldova”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu