luni, 25 februarie 2013

Dragostea - cea mai puternică forţă din Univers

Expoziţie virtuală


1. Beverley, Jo. Fericire periculoasă /Jo Beverley. – Bucureşti : Litera Internaţional, 2012. – 412 p.
 Miles Cavanagh aşteaptă cu nerăbdare deschiderea sezonului de vânătoare pentru a-şi petrece timpul cu prietenii săi în momentul când află că a fost numit tutorele lui Felicity Monahan, o tânără moştenitoare frumoasă şi rebelă. Însă cât de dificilă poate fi această misiune, care va dura doar şase săptămâni, până când Felicity va ajunge la majorat? În plus, planurile lui Miles de a se achta rapid şi fără complicaţii de această îndatorire sunt date peste cap, când se îndrăgosteşte nebuneşte de protejata sa. Iubirea împărtăşită dintre cei doi este pusă la grea încercare. În plus, Felicity ascunde un secret cutremurător, care o obligă să lupte din răsputeri împotriva iubirii pentru Miles.


2. Beverley, Jo. Mireasă fără voie /Jo Beverley. – Bucureşti : Litera Internaţional, 2012. – 412 p.
Bech Armitage duce viaţa simplă pe care şi-a dorit-o, căci slujba de profesoară la un pension de fete i-a oferit independenţa la care a visat întotdeauna şi, mai ales, libertatea de a nu fi supusă toanelor unui soţ. Soarta însă i-a pregătit o surpriză neaşteptată, când află că originile ei nu sunt tocmai modeste, căci tată îi este ducele de Belcraven. Obligată de acesta  să se mărite cu Lucien de Vaux, marchiz de arden, Beth se trezeşte aruncată în lumea necunoscută a aristocraţiei pe care o dispreţuieşte atât de mult. Decisă să-l urască pe cel care i-a fost ales drept soţ, Beth descoperă că are nevoie de toată puterea pentru a rezista farmecelor lui Lucien, căci, pentru prima oară în viaţă, inima ei pare gata să se predea necondiţionat.


3. Bronte, Emily. La răscruce de vânturi / Emily Bronte. – Bucureşti : RAO International, 2008. – 410 p.
Reconstituirea unei pasionante poveşti de dragoste eşuate din cauza unor prejudecăţi de netrecut. În cercul strâmt al unei familii, fratele intervine brutal în destinul surorii sale. Blestemul sentimentelor împiedicate să se desfăşoare în firescul lor se întinde pe mai multe generaţii într-un roman cu o atmosferă de o densitate uluitoare.




4. Chapman, Gary. Iubirea ca un mod de viaţă / Gary Chapman. – Bucureşti : Curtea Veche, 2010. – 350 p.
Iubirea ca un mod de viaţă este o carte destinată oricărui om care-şi doreşte să aibă i viaţă împlinită şi relaţii mai bune cu cei din jur. Faptele altruiste săvârşite de acele persoane care apreciază importanţa relaţiilor interumane au cel mai mare potenţial de a schimba în bine această lume Şi nimic nu ne face mai altruişti decât dragostea noastră sinceră faţă de oamenii din jur. Această  carte nu este scrisă într-un limbaj specializat, de domeniul psihologiei sau al sociologiei, ci este scrisă într-un limbaj simplu, pe înţelesul tuturor.


5. Evans, Dylan. Emoţia / Dylan Evans. – Bucureşti : BIC ALL, 2005. – 140 p.
Iubirea a fost inventată de poeţi în Evul Mediu sau face parte din natura umană? Oare faptul de a câştiga la loterie v-ar face cu adevărat fericit? Este posibil să se construiască roboţi care să aibă sentimente? Acestea sunt numai câteva dintre întrebările incitante explorate în ghidul acesta al celor mai recente teorii despre emoţii. Inspirându-se dintr-un spectru larg de cercetare ştiinţifică, de la antropologie şi psihologie la neurologie şi inteligenţă artificială, această Foarte scurtă introducere îl conduce pe cititor într-o călătorie fascinantă printre sentimentele omeneşti.


6. Gabaldon, Diana. Ecouri din trecut / Diana Gabaldon. – Bucureşti : Litera Internaţional, 2010. – 1108 p.
Aruncată în negura vremii, Claire se îndrăgosteşte de James, sufletul ei pereche, şi decide să rămână împreună cu el în secolul al XVIII-lea. Întâmplările petrecute cu două secole în urmă prind viaţă prin intermefiul scrisorilor familiei. Fragilele file scot la iveală dragostea celor doi, dar şi viaţa lor plină de aventuri, deoarece destinul familiei din munţii Scoţiei pendulează între viaţă şi moarte în războiul pentru independenţa Americii.
       Ecouri din trecut este o carte depsre călători în timp, despre oameni care şi-au dorit să chimbe istoria, despre caractere puternice care au luptat pentru convingerile sai pentru iubirile lor.


7. Roberts, Nora. Comori tăinuite / Nora Roberts. – Bucureşti : Litera Internaţional, 2011. – 464 p.
Hotărât lucru, Jed Skimmerhorn, noul chiriaş al frumoasei Isadora Conroy, este un tip ciudat. Taciturn, coleric, antipatic şi, în plus, plin de secrete. De ce şi-a abandonat excelenta carieră de poliţist? De ce şi-a părăsit familia bogată şi splendida locuinţă, pentru a se instala într-un aparament cu chirie şi a-şi petrece timpul antrenându-se cu halterele? Nimeni nu ştie. Dar Isadora are proriul magazin de antichităţi, o familie iubitoare şi o viaţă frumoasă şi plină de afecţiune. Nici o legătură cu frumosul Jed, dacă nu ar interveni între ei o puternică atracţie şi acţiunea criminală a bogatului şi puternicului Finley, un colecţionar de artă pasionat, dar complet lipsit de scrupule când vine vorba să-şi recupereze obiectele pierdute.


8. Roberts, Nora. Parfumul iubirii / Nora Roberts. – Bucureşti : Litera Internaţional, 2011. – 464 p.
Aparent, viaţa amoroasă a Emmei este de-a dreptul înfloritoare. Cu un corp de invidiat şi înflăcărată din fire, ea aduce o pată de culoare în orice încăpere, asemenea aranjamentelor florale pe care le realizează. Bărbaţii roiesc în jurul ei, dar Emma este o romantică incurabilăşi tânjeşte după o dragoste ca-n poveşti, care să dureze pînă la adînci bătrîneţe. Numai că bărbatul de care se simte atrasă nu e deloc genul romantic. Jack este un tip drăguţ, însă provine dintr-o familie destrămată, iar escapadele frecvente ale tatălui său l-au făcut reticent la tot ce însemnă relaţie de durată. Dacă vor să ajungă la un numitor comun, cei doi vor fi nevoiţi să aibă încredere în povestea lor – şi în propriile inimi...


9. Steel, Daniel. Cu fiecare zi / Daniel Steel. – Bucureşti : Litera Internaţional, 2011. – 350 p.
Coco Barrington s-a născut într-o familie celebră la Hollywood: mama ei este o scriitoare de succes, iar sora ei, Jane, unul dintre producătorii de top dela Holywood. Considerată oaia neagră a familiei, Coco preferă să-şi trăiască viaţa simplu, pe malul oceanului, într-un orăşel din nordul Californiei, unde are şi o mică afacere ieşită din comun: plimbă câini. Viaţa ei liniştită se schimbă însă peste noapte, în momentul în care acceptă să aibă grijă de câinele lui Jane, în locuinţa acesteia din San Francisco. Aici îl cunoaşte pe Leslie Baxter, unul dintre cei mai apreciaţi actori ai momentului şiprieten al lui Jane, care se ascunde de o fostă iubită geloasă. Lumea celor doi este total diferită, dar atracţia dintre ei n-ar putea fi mai rapidă.
        Cu fiecare zi explorează dragostea în toate formele ei, dezvăluindu-şi destinul a trei femei care râd, iubesc şi învaţă să ia viaţa aşa cum li se oferă.


10. Vaillant, Maryse. Cum iubesc femeile / Maryse Vailllant. – Bucureşti : Curtea Veche, 2007. – 166 p.
Cum iubesc femeile este un eseu despre maniera şi arta femeilor de a-i iubi pe bărbaţi, descifrate prin prisma a patru portrete feminine, care ilustrează patru feluri diferite de iubire. Pentru că toţi ne naştem, creştem, ne îndrăgostim, ne căsătorim, iubim, înşelăm, procreăm, divorţăm, plângem, uităm şi iertăm. Pentru că suntem singuri sau împreună, pentru că suntem părinţă sau copii, pentru că ne pasă de cine suntem, de cei din jur, şi mai ales pentru că fiecare dintre noi are o familie pe care o iubeşte şi  vrea să o pritejeze. O colecţie intimă de sfaturi, probleme şi soluţii pentru fiecare membru al familiei; o familie cu adevărat fericită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu