marți, 6 octombrie 2015

Revistă bibliografică: Publicațiile BM despre Chișinău


Chișinăul din inima noastră / Iurie Colesnic. – Chișinău: S. n., 2014. – 636 p.Viața unui oraș e asemenea destinului unui om. Mereu e supus încercărilor, grelelor alegeri, situațiilor limită. Chișinăul din momentul alegerii lui ca loc de reședință pentru capitala guberniei Basarabia și până în prezent, când este capitala unui stat suveran și independent – Republica Moldova, nu face altceva decât să lupte pentru a supraviețui. Și nu oricum, nu cum își doresc mai-marii zilei, ci a supraviețui onorabil, cu demnitate.


Chișinăul și chișinăuienii / Iurie Colesnic. – Chișinău: S. n., 2012. – 600 p.De la prima sa atestare și până la ultima săpătură arheologcă, Chișinăul ne convinge că a fost un oraș al oamenilor. Indiferent ce preocupări ar fi avut, meșteșugari aplecați asupra roatei olarului sau ostași îndârjiți să-și apere vatra până la ultima suflare, ei au ținut la acest loc frumos și pitoresc




Timp și istorie / Iurie Colesnic. – Chișinău: Grafema Libris, 2011. – 440 p.Lumea, în continuă schimbare, pe care o trăim, o lume de haos economic și agitație politică nu dispune la cercetare, la valorificarea trecutului, la cultură, dar, cu certitudine, se îndreaptă spre un viitor.





Chișinăul în pictură (peisaje, portrete). – Chișinău: S. n., 2012. – 176 p.Catalogul-bibliografie Chișinăul în pictură: peisaje, portrete este un proiect al Bibliotecii Municipale de cercetare, identificare și promovare a patrimoniului cultural al orașului nostru, în continuarea publicațiilor Chișinăul din amintire, Chișinăul în literatură, Creatori de ex-libris basarabeni, Bibliografia Municipiului Chișinău etc.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu