vineri, 26 iunie 2015

Clubul Toastmasters Chișinău

Poet te naști, orator devii…


       Napoleon Bonaparte spunea: „Există un fel de hoţ care nu are de a face cu legea şi care răpeşte lucrul cel mai preţios al oamenilor: timpul”. Este adevărat, trăim în secolul în care avem tot mai multe griji și simțim tot mai acut lipsa timpului. Cu toate acestea, fiecare dintre noi are posibilitatea să-și investească timpul în ceea ce dorește și ce poate fi mai potrivit decât să-l dedici pentru lustruirea celui mai frumos diamant: personalitatea?!
        Diamantele se perfecționează numai cu ajutorul altor diamante, iar personalitatea noastră se conturează tot mai frumos prin interacțiunea cu alte persoane. Biblioteca este un spațiu potrivit pentru aceasta. Aici, atât cărțile, cât și semenii îți devin prieteni.
         Într-o atmosferă plăcută și emoționantă, la Biblioteca „Onisifor Ghibi”,  pe data de 25 iulie 2015 a avut loc întâlnirea tinerilor oratori, membri, dar și oaspeți ai clubului Toastmasters Chișinău, uniți prin același scop: creșterea încrederii în sine și dezvoltarea capacităților de a ține un discurs, de a fi un lider bun, de a comunica mai eficient.
         Președintele clubului, Victoria Dodon și-a manifestat bucuria de a se afla în sala bibliotecii „Onisifor Ghibu”, unde mulțimea cărților și a expozițiilor de pictură te inspiră. Iana Slobodeaniuc a îndeplinit funcția de toastmaster, monitorizând activitatea cu entuziasm și profesionism.

         Cei trei vorbitori ai serii s-au distins prin varietatea și originalitatea discursurilor. Irina Bondarenco ne-a intrigat prin titlul: To be, or not to be (a volunteer), motivându-ne, prin experiența proprie, să lucrăm în calitate de voluntari. Margareta Ursu a reușit să redea printr-o lectură expresivă frumusețea poemului „Faces in the street” de Henry Lawson. Venedict Strisca a prezentat pe roluri o poveste populară înveselind publicul și satisfăcând astfel necesitățile specifice vârstei auditoriului.
         Discursurile acestor vorbitori au fost inspirate și motivante, drese cu sare și piper, fiind o mărturie că arta oratoriei se învață prin experiență. Chiar și cei mai iscusiți oratori au început comițând greșeli, dar nu s-au descurajat și dacă au reușit ei, cu siguranță, exersând vei reuși și tu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu