joi, 2 iulie 2015

Clubul Toastmasters Chișinău - „Din două cuvinte alege-l pe cel mai scurt” P. Valery

Aristotel spunea: „Este o mare diferență dintre oratori, retori și limbuți. Oratorul vorbește pentru a transmite idei, valori și a motiva oamenii la acțiune, retorul vorbește pentru plăcerea de a se auzi vorbind, iar limbutul – pentru a se afla și el în acțiune”.
Cu dorința de a deveni buni oratori, membrii clubului Toastmasters Chișinău s-au întâlnit pentru o nouă ședință, care s-a desfășurat în Sala Nuciferă  a bibliotecii „Onisifor Ghibu”, joi, 2 iulie 2015.
Fiecare întâlnire a clubului Toastmasters Chișinău este foarte bine monitorizată și aceasta se datorează voluntarului care preia funcția de Toastmaster. La fiecare ședință se alege un alt Toastmaster, astfel la ședința recentă buna dispoziție a celor prezenți a fost catalizată de carisma toastmaster-ului Cristian Slobodeaniuc.
Vorbitorii serii au fost: Valeria Toncovidova, Margarita Ursu și Natalia Scripnic. Valeria Toncovidova  ne-a impresionat printru-un discurs motivant despre părțile pozitive și negative ale machiajului. Iar în încheiere ne-a convins că machiajul este o artă și nu e deloc obligatoriu să-l utilizăm. Fiecare dintre noi este creat de natură frumos, original și indiferent de alegerea noastră, în favoarea sau defavoarea machiajului, important este să ne iubim, așa cu suntem, pe noi înșine și pe cei din jurul nostru.
Discursul Margaritei Ursu a reușit să preschimbe sala bibliotecii „Onisifor Ghibu” într-o scenă modernă de teatru, prezentând lupta interioară și dialogul imaginar al unei tinere îndrăgostite, care arde de nerăbdare să fie cerută în căsătorie de iubitul ei. Zbuciumul tinerei a fost redat perfect prin gesturi, mimici, iar prin tonalitatea, ritmul și înălțimea vocii a transmis publicului tot spectrul emoțiilor.
Natalia Scripnic ne-a provocat printr-un discurs inspirat - să avem curajul de a merge să studiem peste hotarele țării. Fără să neglijeze dezavantajele precum: despărțirea temporară de familie și prieteni, dificultățile care pot apărea în urma administrării incorecte a banilor ș.a., Natalia a evidențiat beneficiile – învățarea rapidă și eficientă a unei alte limbi, cunoașterea tradițiilor și a culturii unei alte națiuni, formarea dexterităților de comunicare ș.a. „Încearcă și nu vei regreta!” - a fost îndemnul final.
Mulțimea de cărți, care priveau cu ochi tainici și ascultau cu urechi nevăzute discursurile oratorilor, a inspirat publicul la un joc interesant, și anume: era anunțat titlul unei cărți, iar cineva din sală era ales pentru a juca rolul autorului și a face o mică prezentare a cărții respective. Titlurile neașteptate precum: „Cum să pictezi un tablou de un milion de dolari!”, sau „Cum să conduci o mașină Mango!” au stârnit senzație și bună dispoziție.


Vă așteptăm joia viitoare la o nouă ședință, unde se vor descoperi noi talente, noi oratori, iar printre ei poți fi și tu… Vino la Biblioteca „Onisifor Ghibu”!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu