marți, 23 iunie 2015

"Blink: decizii bune în două secunde" de Malcolm Gladwell

Discuţie-dezbatere
Clubului de lectură JCI Chişinău

„Putem încerca să evităm să luăm decizii nefăcând nimic,
dar până şi asta este o decizie, care ne va influenţa viitorul.”
citat din Gary Collins

         Dragă cititor! Dacă te afli la o răscruce de drumuri, dacă eşti neliniştit şi îngrijorat de viitor, atunci ai ocazia să iei cea mai importantă decizie pe care o vei face vreodată. Nu te gândi la cele care au fost. Gândeşte  cine vrei să devii şi fă tot ce poţi pentru aceasta. Vei fi uimit de propriile capacităţi!
         Biblioteca „Onisifor Ghibu” este alături de tine şi te va ajuta, oferindu-ţi cărţi în care vei descoperi sfaturi pentru o creştere şi cultivare personală. O carte recomandată, în acest sens, este Blink: decizii bune în două secunde de Malcolm Gladwell. Această carte a constituit subiectul discuţiei în cadrul Clubului de lectură JCI Chişinău, care a avut loc în Sala Nuciferă a bibliotecii „Onisifor Ghibu”, 22 iunie 2015.
         Autorul cărţii Malcolm Gladwell ocupă poziţia a doua în clasamentul global al celor mai influenţabili gânditori de business, iar în 2005, revista Time l-a inclus în clasamentul celor mai influente 100 de persoane din lume.
         O problemă desemnată în discuţie în cadrul şedinţei Clubului de lectură JCI Chişinău ţine de faptul că Malcolm Gladwell pune la îndoială vechiul proverb „De şapte ori măsoară şi o dată taie”, susţinând, că de cele mai multe ori prima decizie poate fi cea mai bună.
         Malcolm Gladwell porneşte de la studii de ultimă oră din domeniul neuroștiinței și psihologiei pentru a demonstra că diferența dintre o decizie bună și una greșită nu stă atât în volumul de informații cu care lucrăm, cât în capacitatea de a ne concentra asupra unor detalii esențiale, Gladwell ne învață cum putem lua decizii mai bune – acasă, la birou și în viața de zi cu zi.

         Cartea Blink: decizii bune în două secunde  este cu adevărat interesantă şi utilă, cu o abundenţă de exemple, şi totuşi, singurii care trebuie să luam decizii în situaţiile concrete din viaţă suntem noi înşine. De aceea, vă dorim multă înţelepciune pentru a face judecăţi rapide şi a lua decizii înţelepte, spontane, edificatoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu