joi, 18 iunie 2015

Prezentare de carte ,,Petale de mac” de Mihail Curicheru

Dacă mai staţi pe gânduri ce să citiţi vara aceasta, Biblioteca ,,O. Ghibu” vă propune spre lectură un volum extraordinar de nuvele intitulat destul de poetic -Petale de mac, de Mihail Curicheru. Cartea face parte din programul lecturilor Chişinăul citeşte o carte – 2015, program care promovează atât lecturile bune, cât şi scriitorii autohtoni.
Asfel, pe parcursul zilei de 18 iunie a avut loc prezentarea volumului Petale de mac de Mihail Curicheru. Utilizatorii bibliotecii noastre au aflat detalii din viața autorului, dar și au pătruns în tematica nuvelelor sale.
Mihail Curicheru s-a născut la 12 august 1910 în satul Negreşti, judeţul Lăpuşna. În 1930 a absolvit Şcoala Normală din Chişinău. A fost învăţător la şcolile din satele Cimişeni şi Grătieşti, apoi  în Curluceni (1932-1940).  Ajutat de consăteni,  în 1937 a construit  clădirea şcolii din Curluceni, care se păstrează şi astăzi. A fost membru al Societăţii Scriitorilor şi Publiciștilor Basarabeni, apoi al Uniunii Scriitorilor din Moldova. Mihail Curicheru s-a stins din viaţă la 24 august 1943  într-un lagăr din regiunea Irkustk, Rusia…
Vă îndemnăm să deschideți cartea ,,Petale de mac” și ca să vă convingem cu adevărat că merită citită. Vom reproduce un fragment din cuprinsul volumului: ,,Dintr-o privire de ochi, prinse toată odaia, Alexiu sta în același loc. În primul moment, Negru, ca un tigru ce vrea să sară pe pradă, se opri în chenarul ușii pe fondul tinzii mai negru și privi la Alexiu, care se întoarse speriat. După o clipă de tăcere, acesta, revenindu-și din zăpăceală, întrebă…”
Lectură plăcută Vă urăm, dragi cititori!


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu