miercuri, 1 octombrie 2014

Luna Securităţii Cibernetice


      Astăzi a început cea de a treia ediţie a Lunii Securităţii Cibernetice, eveniment organizat de Executivul Republicii Moldova, la iniţiativa Centrului de Guvernare Electronică.
      Campania este încadrată  în contextul Lunii Europene a Securităţii Cibernetice, având drept scop creşterea nivelului de informare şi conştientizare a cetăţenilor asupra ameninţărilor spaţiului digital, care tot mai intens face parte din viaţa fiecărui om.
      Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” a fost gazda evenimentului de lansare a acestei campanii. Iurie Ţurcanu şi Veaceaslav Puşcaşu, reprezentanţi ai Centrului de Guvernare Electronică au prezentat agenda sesiunilor de instruire şi informare organizate în colaborare cu diverse instituţii de stat şi private.
      Daniela Misail-Nichitin, reprezentat al AO Centrul Internaţional pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Femeii „La Strada” a prezentat evenimentele preconizate de a fi organizate în colaborare cu BM „B. P. Hasdeu” şi reţeaua TUCANO COFFEE.
    Evan Tracz, reprezentat NOVATECA, a prezentat incluziunea bibliotecilor în realizarea Lunii Securităţii Cibernetice în cadrul implementării acestui proiect.
      Mariana Harjevschi, director general al BM „B. P. Hasdeu”  a expus modalităţile de implicare a tuturor filialelor în procesul de promovare a informaţiilor despre importanţa securităţii cibernetice.


Azi şi la filiala „Onisifor Ghibu” a avut loc lansarea acestei campanii, utilizatorii fiind informaţi despre acest eveniment. Prima oră de informare a fost realizată de Margareta Cebotari, bibliotecar principal. Utilizatorii bibliotecii au aflat mai multe despre Guvernarea Electronică, despre necesitatea securităţii pe reţelele de socializare, folosirea corectă a e-mail-ului, etc. 


 

                                                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu