joi, 30 octombrie 2014

Avem nevoie de biblioteci performante!

Zilele FedEx@Hasdeu, ediţia a treia

Bibliotecile se află acum într-un mediu foarte competitiv, de aceea avem nevoie de idei inspirate de atragere a publicului în biblioteci.
Zilele FedEx – provoacă și susțin un comportament inovațional al echipei care se implică în așa o activitate, de generare a ideilor noi.
Deoarece colectivul Bibliotecii „Onisifor Ghibu” este alcătuit la momentul actual în proporție de 40% din angajați noi, când am primit informația de organizare a Zileleor FedEx@Hasdeu  am avut o tresărire emotivă, o clipă de suspans – oare vom reuși să ne mobilzăm forțele creative ale colectivului?  Dar,  am finalizat această zi cu ferma convingere:
- primo: avem un colectiv de nota 10!
- secundo: managerii instituției au creat un spațiu adecvat unei Zile FedEx@Bibllioteca Ghibu:
·        comoditate
·        atmosferă propice comunicării neformale
·        colectivul a fost pregătit pentru această zi, au fost oferite instruiri metodice ”Ce este Ziua FedEx?”
- terțio: sinergia echipei Bibliotecii Ghibu este vie!

Deci, ideile au fost discutate / disputate / apărate punctele de vedere / motivate / finalizate pentru a fi prezentate în cadrul activității de totalizare, care a avut loc, în următoarea zi, în incinta Centrului Național de Excelență pentru Bibliotecari.


Fiecare idee lansată de angajați va fi realizată mai ușor decît cele lansate de manageri. Acesta este unul din impactele urmărit de Zilele Fedex.
Deci, Ziua FedEx@Biblioteca Ghibu a finalizat cu aceeași bunădispoziție și... dorința fiecărui angajat de a implementa acele 9 idei de optimizare a activității, fapt ce va contribui, eventual, la îmbunătățirea performanței și la prosperarea bibliotecii. Iar utilizatorii vor fi mai mulțumiți de activitatea bibliotecii, doar pentru ei existăm!

Postat de Margareta Cebotari, 
bibliotecar prinicpal.

Mai multe imagini: https://www.flickr.com/photos/ghibuonisifor/




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu