marți, 3 noiembrie 2015

Masă rotundă - creare Filialei Uniunii Scriitorilor Europeni

            Şi dacă pentru unii toamna se numără bobocii, pentru Filiala Uniunii Scriitorilor Europeni din Republica Moldova toamna anului 2015 este un nou început, un anotimp al speranţei care poate deschide noi orizonturi.
         Reuniţi la prima şedinţă scriitorii Iulian Filip, Diana Zlatan-Ciugureanu, Ion Cuzuioc, Petru Hasnaş, Alexandru Plăcintă, Victor Răzmeriţă, Gheorghe Stratan, Lisandra Tcacenco, Irina Staver ş.a. şi-au exprimat dorinţa de a fonda o filială a Uniunii Scriitorilor Europeni în Moldova. S-a discutat despre statutul Uniunii Scriitorilor Europeni în ţara noastră, dar şi despre statutul fiecărui scriitor care, după spusele lui Iulian Filip, este asemeni unei bobiţe ce încearcă să se prindă de strugurele european deja existent. Un pas important realizat în cadrul acestei mese rotunde a fost alegerea preşedintelui - Diana Zlatan-Ciugureanu, care a menţionat că „ne unim pentru a ne susţine, pentru a ne promova creaţia, pentru a ajunge pe rafturile bibliotecilor europene.” 
         Directorul Bibliotecii „Onisifor Ghibu”, Vitalie Răileanu a salutat iniţiativa formării Filialei Uniunii Scriitorilor Europeni în Moldova, a accentuat promovarea valorilor europene ca prioritate a anului 2015 şi în deosebi importanţa promovării scriitorilor basarabeni în afara hotarelor ţării.

         Sperăm că întrunirile membrilor Filialei Uniunii Scriitorilor Europeni vor avea continuitate, iar utilizatorii bibliotecii noastre se vor delecta cu noile lucrări literare. 

Un comentariu:

  1. Vă mulțumim mult pentru găzduire generoasă și pentru surpriza de milioane - acest articol atât de luminos!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere