vineri, 20 noiembrie 2015

Lecturi de calitate pentru o minte sănătoasă – obiceiuri matinale pentru un corp viguros!


Cu toţii ne dorim o minte ageră, multă imaginaţie şi înţelepciune, iar pentru a atinge acest obiectiv Biblioteca "Onisifor Ghibu" vă oferă o varietate de cărţi valoroase care merită şi trebuie citite, căci „Cel care nu citeşte cărţi bune nu este cu nimic mai presus de cel care nu poate să le citească” afirmă Mark Twain.
Şi totuşi, ar fi de neertat să nu conştientizăm adevărul că pentru o minte sănătoasă avem nevoie de un corp sănătos. Sănătatea este o comoară nepreţuită, un dar de la Dumnezeu şi trebuie să aven grijă de ea. Iar felul în care îţi începi dimineaţa are un impact imens asupra întregii zile.
Elevii clase a VI de la Gimnaziul nr. 7 au avut posibilitatea să descopere câteva obiceiuri matinale care te ajută să-ţi menţii sănătatea, participănd la o lecţie organizată de Biblioteca "Onisifor Ghibu". Iată câteva dintre aceste bune obiceiuri:
* O rugăciune de dmineaţă durează doar câteva minute, dar binecuvîntarea primită te va însoţi întreaga zi.
* Un mic dejun sănătos îţi dă energie, îţi îmbunătăţeşte memoria pe termen scurt şi te ajută să te concentrezi.
* Gimnastica de dimineaţă - cel mai potrivit moment pentru a face mişcare, ea îţi va oferi mai multa energie şi mai puţin stres.
* Un pahar de apă - este important să-ţi refaci echilibrul de fluide după somn. Umple un pahar şi adaugă o felie de lămâie, bea cu înghiţituri mici cu 20 de minute înainte de mâncare. Apa pregăteşte organismul pentru primirea hranei, îmbunătăţeşte metabolismul, contribuie la arderea grăsimilor, curăţă ficatul de toxine.
* Miere înainte de mâncare. Cu 10 minute înainte de micul dejun mănâncă o linguriţă mică de miere naturală. Mierea ridică imunitatea, este o sursă de vitamine şi microelemente.




Dragi cititori, vă dorim multă înţelepciune şi o sănătate de fier!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu