joi, 26 noiembrie 2015

CONFERINȚA FINALĂ A PROGRAMULUI DE LECTURĂ ”CHIȘINĂUL CITEȘTE”


La data de 25 noiembrie 2015 a avut loc Conferința de totalizare a Programului de lectură „Chișinăul citește” Petale de mac de autorul MIhail Curicheru -  desfăşurat la filiala Transilvania.
 Invitaţi de onoare au fost - nepoata scriitorului Mihail Curicheru – Leontina Vatamanu-Mărgineanu, dna Elena Butucel, prim-vice director, ziaristul Vlad Pohilă și Andrei Viziru. La activitate au fost prezenţi reprezentanți din toate departamentele și filialele BM împreună cu utilizatorii săi.
Moderatoarea activității a fost dna Alexandra Tănase - profesoară de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Gaudeamus”. Conferința s-a bazat pe dezbateri, discuții, interpretări asupra remarcabilei cărți „Petale de mac. Cititorii au fost activi și au interpretat romanul în toată splendoarea lui. La încheiere, dna Leontina a adus mulțumiri tuturor participanților și i-a îndemnat cu multă abilitate să citească deosebita nuvelă „Petale de mac” de Mihail Curicheru.

Conferința de totalizare a Programului de lectură „Chișinăul citește” „Țesut viu10x10”  de autorul Emilian Galaicu-Păun a avut loc pe data de 26 noiembrie la BM B.P. Hasdeu (Sediul Central)
Cu un cuvânt de deschidere a venit Mariana Harjevschi, director general Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”. Prezentarea scriitorului  Emilian Galaicu-Păun  și a cărții „Țesut viu. 10x10” a fost realizată de Mircea V. Ciobanu - critic literar, redactor-şef la Editura „Ştiinţa”. Participanţi - dna Elena Butucel, prim-vice director, Gheorghe Erezanu - blogger, eseist, jurnalist, şi publicist, directorul editurii Cartier, D-na Nina Corcinschi, profesor universitar şi critic literar.
Cu emoții palpitante în voce, scriitorul Emilian Galaicu-Păun a dezvăluit în fața cititorilor, gândurile care îi răvășeau inima în timpul celor aproape 14 ani, cât a durat scrierea acestei cărți.
În cadrul conferinţei au avut loc discuţii, schimb de păreri între autor şi publicul prezent, ce relevă tematica romanului.
Participanţii au rămas intrigaţi de această inedită carte, au fost impresionaţi de subiectele abordate şi de stilul irepetabil al omului de cultură Emilian Galaicu-Păun.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu