vineri, 25 septembrie 2015

Festivalul poeziei românești în ospeție la cititorii Bibliotecii „Onisifor Ghibu”

Ne ridicăm în picioare în fața cărții și a lecturii !

Acesta a fost îndemnul, adresat cititorilor noștri, de poeții din România – participanți  la Festivalul poeziei românești „București – Chișinău – Orheiul Vechi”, aflați  în vizită la Biblioteca „Onisifor Ghibu”, cu ocazia Săptămânii ușilor deschise BM „B. P. Hasdeu”.


 În adresarea inaugurală cercetătorul literar, poetul Vitalie Răileanu, directorul Bibliotecii „Onisifor Ghibu” și-a exprimat sincera admirație pentru posibilitatea de a oferi un deosebit cadou cititorilor bibliotecii noastre – un dialog de suflet cu scriitori și editori din România, care „au dat peste cap” afirmația – cultura este ultima realitate pe care o putem atinge.

O triadă perfectăScriitorul – Editura – Biblioteca, ar trebui să existe întotdeauna în colaborarea lor spre binele cititorului, a ținut să remarce moderatorul activității, prozatorul și criticul literar, Vitalie Ciobanu, redactorul revistei „Contrafort”. Această colaborare trebuie păstrată în timp și dezvoltată spre perfecțiune continuă, ceea ce se întâmplă în cadrul acestui festival, organizat sub auspiciile Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău, Uniunii Scriitorilor din România și a Uniunii Scriitorilor din Moldova
  


 Cei peste o sută de participanți la activitate, majoritatea elevi ai liceelor „Onisifor Ghibu”, „Principesa Natalia Dadiani” și ai Gimnaziului nr. 7 din Chișinău,  iată că au avut fericita posibilitate de a audia versuri recitate de renumiți poeți români –  Ioana Diaconescu, Casian Maria Spiridon, Cristian 
Liviu Burada.



Poetul și editorul George Vidican a venit și cu o frumoasă / valoroasă donație de carte poetică, atât pentru Biblioteca „Onisifor Ghibu”, cât și pentru mulți din cei prezenți în sala bibliotecii.

 Iar scriitorul Andrei Burac, unul din decanii Uniunii Scriitorilor din  Republica Moldova la acest Festival, sincer a salutat prezența cât mai des posibilă a poeților din România la întâlniri cu cititorii noștri. El a îndemnat adolescenții să fie cât mai aproape de carte și bibliotecă, deoarece această posibilitate le oferă șansa de a deveni oameni cu o cultură vastă și cunoștințe diverse.

Acest moment poetic a dat un suflu magnific aparte evenimentelor organizate de Biblioteca „Onisifor Ghibu” în cadrul Săptămânii ușilor deschise BM „B. P. Hasdeu”.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu