luni, 28 septembrie 2015

Bătălia Cărţilor

Semifinala Concursului Bătălia Cărţilor

evaluată la Filiala "Onisifor Ghibu"

Moto: „Cetim ca să trecem examene (deci lectura studiu), ca să omorâm timpul (deci lectura de loisir) sau cetim din profesiune (deci lectura informativă). Lectura ar putea fi un mijloc de alimentare spirituală continuă, nu numai un instrument de informație sau de contemplație”.
(Mircea Eliade)

    Biblioteca "Onisifor Ghibu" este alături de toţi cei dornici de lectură, gata să-i ajute să-şi găsească cartea potrivită pentru studiu, pentru informare şi, de ce nu, pentru loasir?!
    Concursul Bătălia Cărţilor este o modalitate originală de a motiva tinerii să citească, importanța lecturii fiind evidentă și mereu actuală. Lectura este un instrument care dezvoltă posibilitatea de comunicare între oameni, rezonând ecoul capacităților de gândire și limbaj.
     Astăzi, 28 septembrie, în Sala Nuciferă a Bibliotecii "Onisifor Ghibu" a avut loc semifinala concursului Bătălia Cărţilor (pentru Filiala "Onisifor Ghibu").
Învingătorii care vor merge în finală sunt:
-pentru categoria 15-18 ani - Coşleţ Cătălina elevă la Liceul Teoretic "Spiru Haret";
-pentru categoria 11-14 ani - Musteaţă Cristian elev la Liceul Teoretic "Grătieşti".
     Printr-o comunicare coerentă, frumos structurată, cu argumente logice şi un libaj bogat Coşleţ Cătălina a reuşit să ne convingă de valoarea cărţii Fahrenheit 451 de Ray Bradbury. Romanul prezintă o societate futuristă în care cărțile sunt interzise, iar pompierii au rolul de a găsi și arde cărțile. Putem învăţa de la personajul central al romanului calitatea de a încerca să gândim altfel, de a ne analiza propriile acţiuni şi de a ne întreba dacă cauza pentru care luptăm este cea coretă.
      Musteaţă Cristian este un băiat inteligent cu un bagaj bogat de lecturi. Despre cartea Pe urmele lui Vermeer spune că este deosebit de interesantă: "m-a intrigat foarte mult, deoarece aventura, misterele, simbolurile, ideile cuprinse în ea m-au făcut să mă simt participant al acţiunii".

Vă dorim mult succes, dragi cititori, fie ca finala concursului să vă aducă rezultatul mult aşteptat!

Iar participanţilor care încă nu au reuşit să finalizeze de lecturat cărţile incluse în listă, le sugerăm să nu cedeze, mai sunt câteva săptămâni la dispoziţei.

Cu încă puţin efort bătălia poate fi câştigată!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu