luni, 10 august 2015

Trolleybook-ul: sursă de cunoștințe noi, voie bună și distracție pentru chișinăuieni

Echipa Bibliotecii „Onisifor Ghibu”, alcătuită de această dată din alte trei persoane  – Margareta Cebotari, Elena Dereș și Tatiana Pașcan, cu mult drag a așteptat vizitatorii, pregătind un divers program informațional și de loisir.


Diverse, după conținut și destinație de vărstă,  volumele  din  cadrul expoziției Ai carte – ai parte… de cunoștințe, de distracție și de voie bună au fost un punct de atracție și pentru cei mici și pentru cei mai mari vizitatori.


Pe parcursul zilei au fost prezentate cărți de promovare a modului sănătos de viață. Din cartea Taina adevărului despre apa pe care o bem : Ghid practic de cunoaștere a apei, autori  Nina Cuibari-Frunze și Adrian Frunze, vizitatorii au aflat multe noțiuni noi și calități diverse ale apei ce ne înconjoară. Îndeosebi au fost intrigați să afle ce este apa vie, apa moartă, apa tare (dură), apa moale. Ei au mai aflat  care apă este folositoare  - cea gazoasă sau cea gazată, cea minerală sau cea mineralizată? 


De asemenea la ora de lectură s-a citit din cartea ”Sporturile mele preferate” (Chișinău 2003), iarăși accentuându-se necesitate mișcării pentru a fi sănătoși.
În cadrul altei ore de lectură, copiilor le-a fost plăcut să afle Lecțiile prințesei (București, 2014) și despre peripețiile eroului necuvîntător din cartea Cățelușul șchiop de Elena Farago (București, 2014).

Pentru a ne proteja de soarele fierbinte este nevoie de a ne acoperi capul. Pentru aceasta putem confecționa, uneori, în caz de ncesitate, un chipiu din… ziare. Și copiilor le-au plăcut aceste chipiuri, pe care le-au numit coifuri.

În cadrul altui atelier, copiii au confecționat corăbioare din hârtie. Le-a plăcut mult să le confecționeze, deoarece erau tocmai în apropierea lacului din Valea Morilor. 



Și părinți și copii au participat cu mult entuziasm la un concurs de erudiție: dezlegarea unui rebus în care toate cuvintele au la mijloc litera „o”. Cadouri au fost bomboane și baloane colorate.


Tinerii erudiți au fost atrași și dispuși de a participa la jocurile de societate, răspunzând la multe din întrebările jocului ”Cunoaștem Europa”.





Vizita la Trolleybook-ul din 9 august, duminică, va rămâne, fără îndoială, în amintirea multor chișinăuieni, și a celor mici și a celor mari.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu