miercuri, 26 august 2015

Prezentare de carte

Biblioteca „Onisifor Ghibu” continuă promovarea Concursului Municipal  „Bătălia Cărților”. Bibliotecara Diana Alexei le-a vorbit elevilor Liceului Teoretic „Mihai Viteazu” despre regulile de desfăşurare a concursului.
Pentru ai incita pe elevi să participe la concurs, bibliotecara a prezentat cartea Băiatul cu pijamale în dungi de John Boyne. John Boyne este un scriitor irlandez, născut la Dublin în 1971. A scris nenumărate cărţi şi povestiri pentru copii.
Cartea este scrisă într-un limbaj simplu şi reprezintă povestea unui băieţel german pe nume Bruno, al cărui tată a primit o slujbă foarte importantă şi din acest motiv împreună cu toată familia trebuie să se mute departe de oraş, într-un loc ciudat, unde casa lor e singura locuinţă în spatele căreia se aflau mii de oamenii îmbrăcaţi în pijamale în dungi.
Eroul principal se străduieşte să înţeleagă ce se întâmplă în jurul său şi porneşte să studieze împrejurimile. Zăreşte un punct care devine o pată şi o pată care devine un băiat…
Cartea Băiatul cu pijamale în dungi s-a vândut în întreaga lume în peste 2,5 milioane de exemplare şi a fost ecranizat de curând de Miramax.

Deja intrigaţi, elevii au hotărât să participe la acest concurs împrumutând câte o carte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu