joi, 9 iulie 2015

Clubul Toastmasters Chișinău











Toastmasters este o organizație educațională, a cărui/cărei obiectiv principal este de a oferi experiență în comunicare și leadership. Punctul forte al Toastmasters-ului constă în conceptul programelor sale - Înveți și îți descoperi potențialul în propriul ritm!



Pe data de 9 iulie, la Biblioteca "Onisifor Ghibu", reprezentanți de la Clubul Toastmasters au prezentat idea dar și obicectivul programului lor și au vorbit despre Discursul oratoric, despre Conceptul abstract şi Competenţele de comunicare.
Vorbitorii din cadrul conferinței, printre care și Ludmila Pascanean, Margarita Ursu, Irina Mușuc au explicat faptul că printre cele mai căutate şi apreciate abilități de către angajatori se numără cele de comunicare. Îndeosebi când este vorba de job-uri care implică inter-relații directe cu publicul. Cum ar fi de exemplu și profesia de bibliotecar. Or, succesul activitații unei biblioteci ține foarte mult de capacitatea angajatului de a comunica cu cititorul, de a-l ghida în labirintul bibliotecii și de a-i oferi ceea de ce are nevoie, astfel ca el să rămână mulțumit și să revină aici de fiecare dată.
Plus la toate, comunicarea este legată de existența noastră ca oameni, mai apoi ca societate, fiindcă ființele umane și comunicarea sunt interdependente. Fără comunicare și limbaj noi ca ființe ce interacționăm și relaționăm în cea mai mare parte, sau chiar în întregime prin actul comunicări, existența noastră pe pământ ar fi inutilă.
De altfel, comunicarea implică din partea ta capacitatea de a transmite intenţionat informaţii exacte şi clare, potrivite din punctul de vedere al stilului și al conținutului, cu publicul căru-i te adresezi. Aceasta abilitate trece de granițele industriilor și profesiilor și îi ajută pe cei care o dețin să obțină job-ul dorit, dar și să avanseze în carieră.

Reprezentantul Toastmasters care a prezidat a fost Victoria Dodon, ea a menționat că de fapt, cu fiecare întâlnire la care participi, cu fiecare însărcinare oratorică pe care o îndeplinești, încrederea ta va spori. La fel de important este şi faptul că procesul tău de învățare va fi conturat în intervalele de timp comode pentru tine. Succes!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu