vineri, 10 iulie 2015

Troleybook – vedeta verii!

În cele mai toride zile ale verii, Biblioteca „Onisifor Ghibu” a mers la Troleybook pentru a invita utilizatorii, de la mic la mare, să savureze din lecturile estivale.


Şi de această dată colectivul bibliotecii a pregătit un program divers de activităţi, punând accentul pe priorităţile BM „B.P. Hasdeu” – 2015 Anul promovării valorilor europene şi 2015 Anul Sănătăţii.
Printr-o expoziţie tematică cu genericul - Călătorind cu ochii larg deschişi prin Europa - am promovat cărţi şi CD-uri din colecţia bibliotecii care transpun mai aproape de utilizatori istoria, ţările şi cele mai cunoscute locuri de pe Bătrânul Continent. Mai mult, bibliotecara Liuba Muntean a prezentat cartea Drapelul european: 50 ani (Chişinău, s.a.), informând utilizatorii despre adoptarea simbolului întregii Europe, apariţia şi semnificaţia celor 12 stele şi descrierea heraldică.

Pe placul utilizatorilor mai mici s-a dovedit a fi concursul de desene Călătorii de vis în Europa. Copiii au desenat ţările europene în care visează să ajungă, iar în calitate de premiu au primit… vitamine – mere, caise şi piersici (sic!).

Bibliotecara Diana Alexei a accentuat importanţa sănătăţii şi a prezentat manualul Primul ajutor (Bucureşti, 2013) vorbindu-le copiilor, dar şi părinţilor despre acordarea primului ajutor în caz de accident în trafic, incendiu, accident prin electrocutare, accident în apă, leziuni, fracturi ş.a.



Şi pentru că lecturile constituie o latură importantă a programului Troleybook – cartea cu antene - 2015, bibliotecara Aurelia Galiţchi-Staci a conceput expoziţia de carte Curcubeul lecturii şi a invitat oaspeţii Troleybook-ului la o discuţie/dezbatere – Cartea vs Internet. Cea care a câştigat bătălia a fost Măria Sa, Cartea!
Nu doar expoziţiile de carte au fost prezente în această zi. Utilizatorii au cunoscut cele mai recente apariţii din domeniul tehnologiilor datorită originalei expoziţii de fotografii Gadget-uri ultramoderne.
Chiar dacă micii cititori au fost antrenaţi în diverse activităţi distractive (jocuri puzzle, jocuri de societate) şi ateliere de creaţie, noi, bibliotecarii ne-am dorit să punem accentul pe importanţa bibliotecii, să-i ajutăm pe micii utilizatori să cunoască date din istoria apariţiei scrisului, din istoria cărţii şi, virtual, cu ajutorul filmuleţului cognitiv să deschidă uşile Bibliotecii din Alexandria.

Programul Troleybook-ului din 9 iulie 2015 a avut un final de poveste datorită bibliotecarei Diana Alexei care le-a citi copiilor poveşti făcându-i să se simtă adevăraţi prinţi şi prinţese. Cartea înnobilează omul!



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu