vineri, 31 iulie 2015

Sântem ceea ce gândim


Prezentare de carte

Peale, Norman Vincent. Forța gândirii pozitive / Norman Vincent Peale ; trad. : Luiza Gervescu. – Ed. a 2-a. – București : Curtea Veche Publishing, 2007. – 320 p. – (Col. Cărți cheie ; 8).

Dr. Norman Vincent Peale (1898-1993) autorul a treizeci și patru de cărți motivaționale, a fost un reputat orator specializat în probleme motivaționale. Cea mai bună carte a sa, Forța gândirii pozitive, s-a vândut în mai mult de 15 milioane de exemplare și s-a tradus în patruzeci de limbi.



 În Prefața cărții autorul își anunță cititorii: „Această carte reprezintă efortul meu de a împărtăși experiența spirituală cu ceilalți, căci, dacă m-a ajutat pe mine, sunt convins că poate fi de folos și altora . ... Am scris această carte dintr-o înțelegere profundă pentru durerea, greutățile și lupta care ne caracterizează existența. Ea ne învață cum să ne cultivăm pacea sufletească, nu ca pe o evadare din viață pe tărâmul unei liniști protectoare, ci ca pe un centru al puterii din care se naște o energie nestăvilită, ce ne va ajuta să ne trăim viața personală și socială într-un mod constructiv”.

În cele 17 capitole ale cărții autorul transmite cititorului mesaje și tehnici de comportament esențiale, cum ar fi: Aveți încredere în propriile forțe; Puterea își are izvorul în pacea sufletului și a minții; Cum să vă mențineți o energie constantă; Anticipați victoria și o veți obține; Nu cred în înfrîngere; Cum să vă debarasați de griji; Infuzia de idei noi vă poate transforma într-un om nou; Cum să deveniți agreabili în ochii celorlați etc.

În fiecare capitol sunt istorisite multe întâmplări despre oameni care au crezut în aceste tehnici, cu încredere absolută și le-au pus în practică cu mult succes. Apoi, la sfârșitul capitolelor, autorul enunță,  punctat,  sfaturi  / tehnici practice / sugestii  ce ne pot ajuta să ne recăpătăm starea de bine.

La finele cărții, în Epilog, Norman Vincent Peale iarăși se adreaseză cititorilor cu un îndemn: „... Dar nu e suficient să citiți. Acum, vă rog să reveniți la text și să puneți în practică, perseverent, fiecare tehnică prezentată în această carte. Nu renunțați până nu obțineți rezultatele dorite.”

Același îndemn l-am adresat și noi utilizatorilor Bibliotecii „Onisifor Ghibu”, invitându-i la lectura acestu volum, apărut în Colecția Cărți cheie, volum care poate  fi „un ghid esențial pentru cei care doresc să își atingă scopurile propuse și să aibă o viață fericită și echilibrată”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu