marți, 2 decembrie 2014

Junior Bildungs: program informațional pentru adolescenți


  
La finele lunii noiembrie a avut loc trainingul informațional Arta ca oglindă a vieții, formator: Margareta Cebotari
Scopul acestei activități a fost  formarea principiului universalității conceptului: arta nu are frontiere, se intercalează, se îmbină cu diverse domenii. Au participat elevii calsei a VII a LT „Vasile Vasilache”, invitați la bibliotecă în cadrul orei de educație tehnologică.



Activitatea practică: elevii au primit foi și au fost invitați să scrie asocierile care corespund cuvintelor „artă” și „frumos”. Practic ele se repetă, deoarece ne dorim să fie totul frumos în jurul nostru.
Participanții au primit flaiere informaționale la tema dată, în care au fost nominalizate unele asocieri cuprinzînd domeniul artistic, domeniul comunicării, domeniul profesional etc.
Concuzii: Orice activitate presupune creație, pasiune. Astfel se ajunge la succes,   la perfecțiune. Numele celor mai talentați creatori rămân în memoria omenirii, indiferent ce au creat: opere artistice, opere științifice, invenții, construcții celebre, etc. 
S-a pus accentul pe arta decorativă, arta populară românească, care face parte din patrimoniul acestui popor. 
Trainingul s-a încheiat cu o revistă bibliografică în baza expoziției de carte cu acest generic, frumoasele ediții de carte despre costumul popular, modele de broderii, ornamente ale covoarelor fiind expuse în cadrul unui raft tematic cu genericul Tezaur strămoșesc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu