marți, 23 decembrie 2014

Cum poți deveni un om prosper în viață


     Membrii Clubului Tinerilor Antrepenori JCI-Chișinău s-au întrunit, iarăși la Biblioteca „Onisifor Ghibu”, la un dialog cu Ion Varaniță, autorul unei cărți binevenite pentru persoanele ce-și doresc o carieră de succes în business. Titlul cărții  este de la sine argumentat și invită la o lectură cu deosebit  folos. Și tu poți fi bogat, afirmă autorul, relatând și 70 de principii după care se conduc cei mai bogați oameni din lume (Chișinău, Ed. Sf. Ierarh Nicolae, 2012, 180 p.).
Ion Varaniță le-a vorbit celor prezenți despre istoria sa de viață și motivația scrierii acestei cărți: dorința de a produce schimbări  în viața sa și a celor din jur. A avut peste treizeci de locuri de muncă în diferite țări și a învățat multe lucruru bune, și idei noi de la fiecare job. În special era impresionat de modul de organizare a activității. Uneori, de trei ori pe zi, dimineața, la amează și seara, se determina scopul acestei zile de muncă și etapele l-a care au ajuns cu realizarea acestui scop. Era ceva nou pentru el, o planificare atît de minuțioasă a activității. Astfel a văzut cum se poate obține succesul prin muncă bine organizată. L-a motivat pentru a-și începe o afacere proprie un citat, celebru, la părerea sa: „Cel care nu are un scop muncește din greu, dar pentru realizarea scopurilor altora!”. A depus mult efort pentru a-și determina un scop al său, a stabili obiective pe termen scurt și  strategia de dezvoltare a afacerii sale.
         Cititorii cărții sale, aflați în Sala Nucuferă a Bibliotecii „Onisifor Ghibu”, i-au adresat lui Ion Varaniță mai multe întrebări pentru a afla care a fost forța ce l-a ajutat să-și realizeze scopul propus. Iar răspunsul a fost simplu – munca, responsabilitatea, stabilirea  unor scopuri și decizii financiare corecte. Uneori este nevoie de flexibilitate, toleranță față de greutăți și impedimente, important este continuitatea afacerii, trebuie de avansat mereu spre succes.
         O altă direcție a comunicării autorului cu publicul a  fost axată pe răspunsul la întrebarea despre principiile morale, spirituale ale vieții sale. El este adeptul unei dezvoltări spirituale continuie a personalității și încearcă să promoveze acest acest principiu și pentru alți oameni, prin traingurile formative de dezvoltare personală, pe care le organizează.
Pentru  dezvoltarea  unei personalități puternice și prospere în afaceri trebuie să fie combinate armonios viața spirituală, viața profesională și viața familială. Nu în ultimul rând, sinceritatea contează foarte mult în viață! Un om sincer în intențiile sale va fi întotdeauna înțeles, ajutat, susținut, promovat.
         Activitatea s-a încheiat cu o sesiune de autografe, oferite de autor celor care au rămas impresionați de istoria sa de viață și principiile promovate în cartea Și Tu Poți Fi Bogat.
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu