luni, 29 decembrie 2014

Decernarea Premiilor Uniunii Jurnaliştilor Profesionişti din România.


 Pe data de 24 decembrie 2014, la Biblioteca „Onisifor Ghibu” a avut loc decernarea premiilor Uniunii Jurnaliştilor Profesionişti din România.
    Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România este asociaţia profesională de creaţie publicistică şi jurnalistică a ziariştilor din România şi din comunităţile româneşti de peste hotare, continuatoare a organizaţiei omonime înfiinţată în 1919.
    Şi aşa cum cere tradiţia, chiar în ajun de Crăciun pe stil nou, ansamblul folcloric „Măruţ-Mărgăritar”, conducător artistic Romela Osoianu, ne-a păşit pragul cu un impresionant recital de colinde care a deschis bilanţul concursurilor de creaţie.
    Uniunea Ziariştilor Profesioniști din România a stimulat şi în acest an creația jurnalistică în cadrul unei competiții profesionale adresată membrilor ei, jurnalişti din presa scrisă și on-line, din radio și televiziune. Jurnaliștii din România și din Diasporă au participat cu lucrări din genul publicistic care reflectă, în cuvinte și imagini, ideile și obsesiile României de azi, familiarul realitătilor românești. 
  Pe final, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România a lansat concursul Premiile UZPR pentru anul 2015. Juriul, alcătuit din profesionişti în domeniul mass-media, va alege cele mai bune trei lucrări pentru fiecare secţiune. Premiile I, II, III, în funcţie de notele obtinute, se vor decerna la finele anului ,într-un cadru festiv. Rezultatele concursului vor fi publicate pe web-site-ul Uniunii: uzp.org.ro şi în revista editată de UZPR. Lucrările declarate câştigătoare vor intra în arhiva UZPR pentru a fi folosite în programele educaţionale şi de formare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu