vineri, 10 iunie 2016

Sesiune de improvizație scenică




Vineri, în ziua de 10 iunie 2016, Biblioteca „Onisifor Ghibu” a găzduit pe cei de la SumTheatrum și le-a oferit posibilitatea de a efectua o sesiune de improvizație în favoarea tinerilor.
„SumTheatrum” este un proiect inedit orientat spre tinerii cu vârsta cuprinsă între 13-18 ani, care doresc să-și valorifice creativitatea și artistismul.
Proiectul „SumTheatrum” valorifică talentele noii generații și determină tinerii să continue să se dezvolte și să asimileze noi competențe teatrale, discursive, expresive etc.
Pentru ca participanţii să aibă posibilitatea de a-şi valorifica creativitatea și artistismul, conducătoarea sesiunii improvizate, Daria Țînțar, i-a îndemnat să intervină la o suită de activităţi, care a început cu jocurile de încredere: Trenuțul și Căderea. După aceasta au urmat jocurile de contact: Sculptorul și statuia și Bula de săpun. Apoi, tinerii au interpretat jocuri de dicție și voce, au recitat frământări de limbă (fiecare în parte și-n grup). Iar spre final, Tatiana (o tânără dintre participanţi) a povestit despre mișcarea scenică.

Participanții la eveniment au rămas impresionați de momentele petrecute împreună și au acumulat mai multe cunoștințe referitor  la mișcările scenice de bază. Elevii au exersat mai multe exerciții de încălzire a vocii și câteva exerciții pentru o respirație corectă înainte de a intra în scenă.
Suntem convinși că o societate mai frumoasă și mai prosperă poate fi proiectată și făurită de tineri creativi, cu viziuni inovatoare, care apreciază și răspândesc cultura.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu