marți, 14 iunie 2016

Noi activităţi în Biblioteca „Onisifor Ghibu”

         Marţi, 14 iunie, în vizită la Biblioteca „Onisifor Ghibu” au fost reprezentanţii proiectului „Sum Theatrum”, expunând o activitate care a avut loc  în curtea bibliotecii, iar genericul întrunirii a fost: Cum teatrul ne ajută în viaţa de zi de zi.
          „SumTheatrum” este un proiect inedit, orientat spre tinerii cu vârsta cuprinsă între 13-18 ani, care doresc să-și valorifice creativitatea și artistismul. Proiectul „SumTheatrum”  susţine talentele noii generaţii şi determină tinerii să continue să se dezvolte şi să asimileze noi competenţe.
                Ca invitat de onoare a fost actriţa Corina Botnaru de la Teatrul „Eugeniu Ionesco”. Ea le-a propus participanţilor varii exerciţii, ce au menirea să-i ajute să se exprime mai uşor şi să aibă mai multă încredere în forţele proprii.
         Primul exerciţiu a fost unul de cunoaştere, care consta în modalitatea de a se privi între ei, apoi şi-au spus părerea ce au simţit pe parcursul cât au fost priviţi. A urmat gala jocurilor. Primul joc a fost unul de încălzire, succedat de mersul haotic prin spaţiu. Acesta a fost combinat cu mişcări şi mimici, tinerii imaginându-şi diferite momente (ploaia, mersul prin pădure, o zi toridă, nisipul fierbinte ş.a.). Jocul următor, la care au participat tinerii, a constatat ca prin imaginaţie / imaginar să transforme un obiect la întâmplare în alt ceva. Următorul joc a revenit în a se gândi la o culoare şi prin mişcări şi mimici s-o exprime, iar participanţii să ghicească despre ce este vorba. Tinerii au mai participat şi la alte jocuri propuse de moderatoare.
          La finele activităţii aceşti neobosiţii tineri cu perspectivă în arta dramatică au dialogat cu actriţa Teatrului „Eugeniu Ionesco” şi pe alte subiecte.
 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu