marți, 28 iunie 2016

Conferinţă: Binele şi răul

       Ştiaţi că, cele mai multe războaie sau conflicte au fost cauzate de neînţelegeri religioase? Conform statisticilor, 80% dintre războaie au fost determinate de neînţelegerile între religii.
         Pentru a rezolva conflictul între religii, a fost creată o colaborare cu 172 de instituţii din 85 de ţări, inclusiv Moldova
            Pe 28 iunie, în Sala Nuciferă a Bibliotecii „Onisifor Ghibu” a avut loc cea de-a treia întrunire organizată de Alianța Mondială pentru Pace a Religiilor la Chişinău. Au fost invitaţi reprezentanţi ai fiecărei religii pentru a compara textele lor religioase și a ajunge, astfel, la mesajul pe care Creatorul încearcă să ni-l transmită.
         Tema conferinţei a fost: Binele şi Răul. Fiecare dintre liderii religioşi prezenţi au avut oportunitatea să spună care este viziunea religiei lor cu privire bine şi rău. Fiecare răspuns a fost argumentat cu referinţe la textele religioase esenţiale: Biblie, Coran, Tora, Veda.
         Pastorul Bisericii protestante, Adebayo Johnson, a afirmat că binele/ bunătatea este doar natura lui Dumnezeu, iar răul este natura diavolului. Astfel oamenii pot fi buni sau răi în concordanţă cu cine le este Tată: Dumnezeu sau diavolul.
         În Biblie, Ioan 8: 42 este scris: Isus le-a zis: „Daca ar fi Dumnezeu Tatăl vostru, M-aţi iubi şi pe Mine, căci Eu am ieşit şi vin de la Dumnezeu: n-am venit de la Mine însumi, ci El M-a trimis. Iubind-ul pe Isus şi iubind oamenii, putem confirma faptul că Tatăl nostru este Dumnezeu.
         Liderul religiei islamice, Imam Sergiu Sochirca, a afirmat că pentru a fi bun trebuie să ştii ce e bine şi ce e rău şi Dumnezeu ne explică ce e bine şi ce nu în Coran.
         Preotul hindus, Govinda Datta Dasa, susţine că religia hindusă învaţă că răul este ceea ce ne depărtează de Dumnezeu, răul ne testează credinţa, răbdarea.
       Ascultând răspunsurile diferitor lideri religioşi, am observat că principiul de bază rămâne acelaşi: Entitatea lui Dumnezeu reprezintă binele, când ne îndepărtăm de Dumnezeu suntem răi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu