marți, 22 martie 2016

Un dialog despre unire

Invitaţii de onoare au fost Mihai Pătraş, profesor  de  economie, Mihai Paladi, Gîrlea Eugen , doctor în ştiinţe  economice la ASEM.
Moderatorul activităţii, Constantin Lazăr a avut un dialog constructiv cu Mihai Paladi cu referire la posibilitatea de unire a Republicii Moldova cu România, printr-o fază de federalizare. Membrii clubului consideră că este o victorie faptul că despre unire s-a ajuns să se vorbească la nivel de autorităţi. ,,Dacă înainte, despre unire se vorbea mai pe alocuri, mai pe ascuns, cu timpul, graţie eforturilor noastre, după 2012, am reuşit să readucem pe agenda publică subiectul unirii, am reuşit să facem autorităţile de la Chişinău să vorbească despre această opţiune pentru dezvoltarea Republicii Moldova” a menţionat Mihai Pătraş.

Participanţii au avut un dialog proiectat pe diverse  afinităţi culturale, religioase, ştiinţifice, artistice, etc. ale celor două ţări dezmembrate.


,,Unirea este singura temelie statornică a edificiului viitorului nostru; fară dânsa, ce se va clădi va vi clădit pe nisip.
                          Dimitrie C. Brătianu




,,Unirea e singura stare politică  ce putea să asigure viitorul nostru şi să ne permită a da ţării  organizarea ce o aşteaptă de atât timp de mult timp.
                     Alexandru Ioan Cuza


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu