luni, 21 martie 2016

Poezia – chipul sufletului!

Data de 21 martie a fost declarată de UNESCO drept Ziua Mondială a Poeziei. Astăzi suntem încurajaţi să scriem, să recităm sau pur şi simplu să citim poeziile preferate.     Considerăm binevenită inițiativa UNESCO de a institui o zi mondială, specială, dedicată poeziei. Poezia este posibilitatea pe care a dat-o divinitatea omului să își vadă sufletul. 
Ziua Mondială a Poeziei promovează eforturile editurilor mici care încearcă să se afirme în acest domeniu, publicând colecțiile poeților tineri. Este promovată organizarea de recitaluri publice pentru atragerea cât mai multor persoane spre acest gen și restabilirea dialogului între poezie și celelalte arte: teatru, dans, muzică, pictură, evidențiind dictonul lui Delacroix: „Nu există nici o altă artă fără poezie.”
Biblioteca „Onisifor Ghibu” susține inițiativa UNESCO și cu această ocazie a organizat un recital de poezie în colaborare cu LT „Vasile Vasilache”. Directorul bibliotecii, Vitalie Răileanu a accentuat importanța poeziei și i-a îndemnat pe elevii prezenți să scrie poezii pentru că rimele sunt o matematică a sufletului.

Elevii au fost încurajați să ne recite sau să ne lectureze o poezie îndrăgită. Ei au fost foarte receptivi la propunerea noastră și au citit poezii din M. Eminescu, T. Arghezi, V. Alecsandri, G. Vieru, L. Blaga, A. Codru, A. Blandiana, L. Lari ș.a.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu