vineri, 26 septembrie 2014

Nocturna Bibliotecilor în lumina poeziei cântate la Biblioteca „Onisifor Ghibu”

            La proiectul „Nocturna Bibliotecilor”, campanie simultan organizată în România şi Republica Moldova, în cadrul parteneriatului între Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM),  a participat şi Biblioteca „Onisifor Ghibu”, uşile căreia au fost larg deschise şi după orele de program pentru vizitatorii curioşi şi dornici de ceva nou.
            Invitatul special al acestei seri a fost actorul şi poetul Denis Chirtoacă,  care a venit cu un spectacol literar-artistic al poeziei şi cântecului de autor.
            Spectacolul a fost deschis de către Vitalie Răileanu, directorul Bibliotecii „Onisifor Ghibu”, care a adus un cuvânt de mulţumire tânărului actor şi poet, spunând că nu fiecare poate cânta şi lectura o poezie sub aspect profesionist, însă lui Denis îi reuşesc ambele.
            Cei prezenţi în sala Nuciferă au avut oportunitatea de a audia atât melodii ce atingeau adâncul sufletului, cât şi poezii pătrunzătoare, care au pus publicul pe gânduri, au trezit o nostalgie autumnală.
            O surpriză încântătoare a fost din partea dl. Vitalie Răileanu, care a citit din poeziile sale fiind descoperit de public şi ca autor a unor versuri nemaipomenite, deosebite şi cu semnificaţie profundă.

            Cu mare regret, proiectul „Nocturna Bibliotecilor” a durat prea puţin timp, care nu a fost suficient pentru publicul prezent, dar, directorul bibliotecii a promis că va face tot posibilul ca poezia şi cântecul să mai întrunească în sala bibliotecii noastre multă lume, ce apreciază frumoasa artă a cuvântului cântat.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu