marți, 16 septembrie 2014

Proiectul “1000 de cocori pentru pace în Ucraina”


Colaborarea Bibliotecii "Onisifor Ghibu" cu organizaţiile non-guvernamentale Sun Culture Center Japan şi Universal Peace Federation Moldova a continuat  cu o activitate complexă de excepţie.

Dna Nobuko Omori, preşedinte al NPO Sun Culture Center Japan, a venit în faţa celor prezenţi cu o lecţie publică "Ce putem noi face pentru pace în lume", povestind în detalii despre vizita echipei lor în Ucraina.

Comentînd fotografiile şi imaginile video proiectate pe ecran, dna Nobuko Omori nu şi-a ascuns emoţiile ce i-au copleşit la vederea tragediilor poporului ucrainean. De la acea vizită a şi pornit Proiectul "1000 de cocori pentru pace în Ucraina".



Proiectul şi modalitatea de participare la el a fost prezentat de Mihai Calestru, secretar al ONG Universal Peace Federation Moldova. 
A urmat un atelier de confecţionare a unui cocor din hîrtie de culori simbolice - galben şi albastru - conform culorilor drapelului Ucrainei.


Au participat studenţi de la Colegiul de Construcţii din Chişinău şi studenţi de la Colegiul Politehnic din Chişinău. Cu multă migală şi entuziasm, urmînd indicaţiile dnei Nobuko Omore, ajutaţi de cîteva voluntare de etnie japoneză şi simpatica translatoare Sabina, toţi au reuşit să confecţioneze mai mulţi cocori.Cocorii confecţionaţi de ei au fost donaţi pentru a fi transmişi în Ziua Mondială a Păcii - 21 septembrie - primului preşedinte al Ucrainei şi vor fi printre cei 1000 de cocori confecţionaţi în cadrul acestui proiect.

Activitatea s-a încheiat cu un mic recital de poezii şi cîntece patriotice, susţinut de studenţii de la Colegiul de Construcţii din Chişinău şi un cîntec în limba japoneză, interpretat de voluntarele Sun Culture Center Japan, aflate pentru trei luni în Republica Moldova.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu