miercuri, 21 mai 2014

Festivalul Naţional de Poezie

 În cadrul Săptămânii Uşilor Deschise la Biblioteca „Onisifor Ghibu” a avut loc Festivalul Naţional de Poezie, etapa municipală, sub conducerea poetei Renata Verejanu.
Activitatea a fost organizată de Academia Europeană a Societăţii Civile în parteneriat cu Institutul de Filologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Primăria mun. Chişinău şi Asociaţia Naţională a Oamenilor de Creaţie din Moldova.
Festivalul Internaţional de Poezie „Renata Verejanu” se adresează tuturor îndrăgostiţilor de poezie, indiferent de vârstă, naţionalitate, limbă vorbită, etc.
Pe post de juraţi au fost: Margareta Cebotari, bibliotecar principal la Filiala „Onisifor Ghibu”, Elena Dabija, director la „Centrul Academic Eminescu”, poeta Renata Verejanu şi fiul său, Dan Verejanu, fondatorul revistei „Micul Prinţ”.
Criticul literar şi directorul Bibliotecii „Onisifor Ghibu”, Vitalie Răileanu a specificat că Festivalul naţional de Poezie a devenit un eveniment, o pagină de aur în istoria bibliotecii „Onisifor Ghibu”. Totodată, dlui a îndemnat publicul să vină mai des la bibliotecă, în inima cărţilor, deoarece Cartea este cea care ne orientează în viaţă.
Participanţii au avut posibilitatea de a se manifesta cu creaţii proprii pe diferite teme. De la cei mai mici până la cei mai mari copii şi-au etalat talentele prin diferite recitaluri de poezie, cântec şi eseuri critice asupra poeziei Renatei Verejanu.
Deosebita surpriză a fost oferită de către actorul Denis Chirtoacă care a venit cu o melodie compusă pe versurile Renatei Verejanu.
Pe final, poeta Renata Verejanu a anunţat că toţi concurenţii cu creaţii proprii au trecut pentru a evolua în etapa finală. Iar poeziile şi eseurile celor care vor intra în final vor fi editate în volum antologic, ce va fi promovat în cadrul Salonului Internaţional de Carte.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu