vineri, 14 februarie 2014

Campania "Împreună facem Internetul mai bun"

        Bibliotecile îşi propun crearea şi partajarea conţinuturilor utile şi pozitive pentru utilizatorii Internetului. Astfel utilizăm beneficiile Internetului pentru promovarea colecţiilor şi  serviciilor bibliotecilor.
         Azi, de Ziua îndrăgostiţilor vă propunem spre informare o expoziţie virtuală a unor volume recent intrate în colecţiile bibliotecii, care sânt disponibile pentru lectură.



          
Romanul de dragoste
(cărţi noi în colecţiile Bibliotecii „Onisifor Ghibu”)



Expoziţie virtuală

Balzac, Honore de. Adio / Honore de Balzac ; trad.: Elis Buşneag. – Bucureşti, 2012. – 312 p.

    „Siciliana se aşază pe pat cu o graţie amintind de fireasca nepăsare a animalelor, de abandonul plantei la soare au de plăcuta unduire de vals cu care ramurile se dăruiesc vântului. Descheindu-şi nasturii rochiei, ea începu să cânte, nu cu vocea destinată aplauzelor teatrului La Fenice, ci cu o voce tulburată de dorinţă. Cântecul ei fu ca o briză aducând inimii mângâierea iubirii. ”



(Fragment)

Golon, Anne. Angelica Marchiza îngerilor / Anne Golon; trad.: Aurelia Ulici. – Bucureşti, 2012. – 284 p.

     1646. Castelul baronului de Sancé, vechi şi dărăpănat, stă să se prăbuşească. Angelica, cea de-a doua fiică a nobilului scăpătat, duce o existenţă aproape sălbatică, cutreierând pădurile şi mlaştinile din împrejurimi.
Micuţa zână are o copilărie fericită, în ciuda sărăciei familiei, a tâlharilor care se năpustesc asupra satului şi a tulburărilor sociale care zdruncină din temelii Franţa.  Însă după ce îşi termină educaţia la mănăstirea Poitiers, află că tatăl ei a promis-o ca soţie bogatului şi temutului conte de Peyrac, despre care sătenii spun în şoaptă poveşti înfiorătoare. Angelica îşi dă curând seama că nu are de ales şi asta este singura cale de a-şi salva familia. Dar dacă totuşi complotul împotriva regelui, pe care îl dejucase în copilărie, i-a marcat pentru totdeauna destinul?


Maupassant, Guy de. O viaţă / Guy de Maupassant ; trad.: Otilia Cazimir. – Bucureşti, 2012. – 318 p.

    „Iubirea! De doi ani o simţea apropiindu-se, cu o nelinişte mereu sporită. Acum era liberă să iubească. Nu-i mai rămânea decât să-l întâlnească pe el! Cum va fi el? Nu prea ştia, şi nici măcar nu se întreba. Va fi el, şi atât… Vor merge mână în mână, strânşi unul lângă altul, ascultându-şi bătăile inimilor, simţindu-şi căldura umerilor, topindu-şi iubirea în limpezimea suavă  a nopţilor de vară, atât de uniţi, încât îşi vor afla uşor, doar prin simpla putere a dragostei, până şi cele mai nemărturisite gânduri. Şi asta va dura la nesfârşit, în seninătatea unei iubiri fără de moarte. ”

(Fragment)

Meachan, Leila. Trandafirii / Leila Meachan; trad.: Alexandru Maniu. Bucureşti, 2012. 266 p.

    La începutul secolului XX, într-o vreme în care onoarea şi sacrificiul sunt încă principii călăuzitoare, orăşelul Howbutker din Texas este guvernat de două familii cu origini străvechi: Toliver, stăpâna celei mai mari plantaţii de bumbac din zonă, şi Warwick, care are în proprietate hectare întregi de păduri.
Moştenitorii celor două famili, frumoasa şi încăpăţinata Mary Toliver, şi delicatul, dar puternicul Percy Warwick, sunt eroii unei poveşti de dragoste dramatice. Percy îşi doreşte cu ardoare căsătoria cu Mary, însă în inima acesteia nu este nimic mai presus decât plantaţia de bumbac lăsată moştenire de tatăl ei.
Consecinţele despărţirii lor au ecouri profunde de-a lungul anilor, dând naştere unui şir nesfârşit de minciuni. secrete şi tragedii. O saga ce se întinde pe mai multe generaţii, o iubire dincolo de limite şi un blestem al pământului care umbreşete dintotdeauna destinul familiei Toliver.


Montepin, Xavier de. Lumină în amurg / Xavier de Montepin ; trad.: Elis Buşneag. – Bucureşti, 2012. – 478 p.

    „Pentru că-l iubesc cu o dragoste ce nu va pieri decât odată cu mine. Iar dumneavoastră aţi crezut că inima mea era de vânzare! Ce mult trebuie să mă dispreţuiţi! Resping cu groază acest târg ruşinos. Îl iubesc pe Lucien. Îl iubiţi şi dumneavoastră.  Foarte bine: să aleagă! Şi acum cred că nu mai avem ce să ne spunem. În loc să plece, fiica milionarului îngenunche, apoi îngăimă cu un glas pe care lacrimile îi făceau şi mai de înţeles.
       Îl iubesc şi, dacă el nu mă iubeşte. Am să mor! Fie-ţi milă!”

(Fragment)

Putney, Mary Jo. Când dragostea te schimbă / Mary Jo Putney ; trad.: Claudia Asănăchescu. – Bucureşti, 2013. – 264 p.

    Grey Sommers, cunoscut ca Lord Wydlham, nu a întâlnit niciodată în viaţă o situaţie din care să nu poată ieşi folosindu-se de farmecul propriu. Însă aventura cu soţia unui important funcţionar din Ministerul Poliţiei, un om brutal şi răzbunător, îl aruncă în temniţă vreme de un deceniu, făcând din el o umbră a bărbatului de odinioară. Şi totuşi, cea mai mare provocare a vieţii lui s-ar putea dovedi enigmatica femeie trimisă să-l scape din închisoare – şi singura care ar putea reuşi să-i vindece sufletul zdrobit.
     Cassie Fox şi-a pierdut familia şi viitorul care îi fusese sortit din cauza regimului terorii instaurat în Franţa şi tot ce i-a mai rămas acum este îndârjirea cu care acţionează pentru distrugerea imperiului lui Napoleon. La prima vedere, salvarea lui Grey este pentru abila spioană doar o misiune ca oricare alta.      Însă ceea ce nu se aştepta era să întâlnească un bărbat care, prin curajul ce frizează disperarea şi vulnerabilitatea înduioşătoare, ar putea să-i îmblânzească inima îngheţată.
Pasiunea năvalnică dintre ei este însă pusă la grea încercare de misiunea terifiantă prin care trebuie să treacă împreună… şi să-i supravieţuiască.

Quick, Amanda. Legământul iubirii / Amanda Quick; trad.: Simona Luncaşu. – Bucureşti, 2013. – 310 p.

    Când formidabilul cavaler Hugh cel Neînduplecat năvăleşte ca o furtună în cetatea Lingwood, toată lumea împietreşte de spaimă cu excepţia lui Lady Alice. Posesoarea unei limbi ascuţite şi a unei firi impetuoase, frumoasa cu părul de foc nu-l priveşte pe Sir Hugh ca pe un pericol, ci ca pe întruparea visurilor ei. Ştie că a venit în căutarea misteriosului cristal verde care  i-ar dovedi dreptul de stăpân al domeniului şi că va fi nemulţumit să afle că acesta nu se mai află în posesia ei. Tânăra îi face însă o propunere: în schimbul unei dote care i-ar elibera pe ea şi pe fratele ei de sub tutela unui unchi lipsit de scrupule, îi va dezvălui tot ce trebuie să ştie pentru a putea recupera împreună nepreţuita piatră. Primindu-i oferta, Hugh îi impune la rândul lui o condiţie: Lady Alice trebuie să accepte o logodnă temporară. Înţelegerea o va duce în adâncurile fortăreţei lui Hugh şi într-o bătălie care le pune în pericol vieţile… şi unica şansă la iubire.


Stendhal. Armance / Stendhal ; trad.: Elsa Grozea. – Bucureşti, 2012.– 270 p.

    „Niciodată nu se mai aflase Octave într-o stare atît de nepotrivită cu jurămintele ce şi le făcuse împotriva dragostei. Crezuse că glumeşte, ca de obicei, cu Armance, iar gluma luase pe neaşteptate o întorsătură gravă, neprevăzută. Se lăsase dus în voie, nu mai judeca, trăia o culme a fericirii. A fost una dintre fugarele clipe pe care numai întâmplarea le dăruieşte uneori celor făcuţi să trăiască intens, drept răsplată pentru atâtea suferinţe. Viaţa năvăleşte în inimă, iubirea te face să uiţi tot ceea ce nu este de esenţă divină ca ea, şi trăieşti mai mult în câteva clipe decât în lungi răstimpuri…”
                                                                                                                                                                                   (Fragment)

Zola, Emile. Visul / Emile Zola ; trad.: Nicolae Teică. – Bucureşti, 2012. – 282 p.  

    „Pe neaşteptate, în noaptea aceea, îşi simţi inima sfâşiată şi izbucni în lacrimi, cu capul înfundat în pernă, pentru că nu mai înţelegea nimic. Îl iubea, îl iubea din cale-afară de mult. De ce? Nu ştia, nu va şti niciodată nimic, dar îl iubea, toată fiinţa ei îl striga. Se făcuse lumină, dragostea izbucnise asemenea razelor de soare. Plânse multă vreme, plină de o ruşine şi de o fericire peste putinţă de exprimat…”

                                                         (Fragment)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu