vineri, 19 august 2016

Masă rotundă: ”Economia Poloniei în raport cu situaţia politică"


         Republica Moldova are speranţă la un viitor mai bun!

         Gândul optimist de mai sus a fost inspirat de elevii bine instruiţi şi inteligenţi, membrii ai Asociației Elevilor Diplomați, care au participat, astăzi, 19 august, la o nouă masă rotundă cu tema -Economia Poloniei în raport cu situaţia politică.


         De ce o discuţie despre Polonia, m-a făcut să cred că situaţia Moldovei se poate schimba în mai bine? Tocmai pentru că elevii participanţi au manifestat responsabilitate (venind bine informaţi la masa rotundă ), inteligenţă, agerime, capacitatea de a forma concluzii logice şi răspunsuri argumentate, coerente, iar aceste calităţi, împreună cu onestitatea şi integritatea sunt de nepreţuit pentru o societate. Şi dacă exemplul acestor elevi va fi urmat de tot mai mulţi tineri atunci ţara va avea viitor!
   Discuţia a fost moderată de Mădălina Vrancean, o tânără inteligentă, care a introdus tema, a explicat termenii necunoscuţi, a prezentat declaraţiile analiştilor politici cu privire la situaţia Poloniei, a adresat întrebări astfel încât participanţii să se poată integra discuţiei şi să-şi exprime punctul de vedere.
         Una din problemele discutate vizează tangenţele „populiste” cu economia Poloniei. Pentru a răspunde la această întrebare a fost explicat termenul „populism” – Atitudine social-politică, adesea conjuncturală sau demagogică, urmărind câştigarea simpatiei populare. Răspunsurile participanţilor au vizat faptul că încercare de manipulare, pierderea încrederii în organele de conducere, instabilitatea politică şi lipsa transparenţei creează haos, afectează populaţia, şi, în mod inevitabil, economia ţării.
        Analizând problemele cu care se confruntă alte state, superioare Republicii Moldova din punct de vedere politic şi economic, şi urmărind modalităţile de rezolvare a lor, am putea învăţa şi noi cum să ieşim din impas.
     Biblioteca „Onisifor Ghibu” încurajează şi susţine activitatea elevilor diplomaţi, dorindu-le ca cele mai bune speranţe şi visuri să devină realitate!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu